Erhan Cingöz: Ciğerlerimiz Yandı

Erhan Cingöz: Ciğerlerimiz Yandı

Siyasi Partilerin Konya’daki İl Başkan Yardımcıları; şehrin sorunlarını, çözüm önerilerini, fikirlerini ve siyasi görüşlerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfası için kaleme aldı.

İYİ Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Erhan Cingöz

Ciğerlerimiz Yandı

*Geçmiş olsun ülkemizin güzel insanlarına dağlarına taşlarına ormanlarına.

*Bu gün yanan ormanlarımız değil ciğerlerimiz yandı,telafisi mümkün olmayan canlar yandı.

*Bu vesile ile canlarını mallarını kaybeden bu afete maruz kalan bölge insanımıza ve memleketimize geçmiş olsun. 

*Rahmete kavuşanların cennet mekanları olsun inşallah.

 

 *Öncelikle suya hasret kalan Tahıl ambarı olan Konya ovasının eli nasırlı çiftçisine hayırlı günler dilerim. 

 

*Ülke ekonomisine direk katkı sağlayan tarım ürünlerini yetiştirmek üretmek için bin bir güçlükle pahalı enerji ile su tedariğini sağlayan,bu imkanın olmadığı alanlarda Beyşehir apa,#Ovakavağı #ismil #Karkın çavuşçugölden,#Atlantı Eber gölünden,sulama ihtiyacını gidermeye çalışan lakin kurak geçen mevsim nedeniyle sesini yetkililere duyuramayan duyursada karşılık bulamayan çaresiz kalan çifçilerimiz son çare  anlık olarak yolu trafiğe kapatmak zorunda kalmıştır.  

*Şimdi haklarında kamu davası açılmış adeta sus sesini çıkartma denmiştir.

 

Oysa o kadar sözlü yazılı delillerle sabit kamuyunu derinden etkileyen hallere sessiz kalanlar çifçinin  susuzluktan yanan ürünleri için gösterdiği haklı isteklerine davalar açılıyor.

*Konya Ovası Kop projesi tozlu raflarda yerini muhafaza ederken #Hotamış ovası su diye inlerken hotamış depolaması boş heybetiyle su yerine ümit dağıtıyor.

Sn. Cumhurbaşkanı Kıbrıs'a kendi örnek saraylarından yaptırmak için müjde dağıtıyor.

*Oysa müjdeyi bekleyen Ovanın suyla buluşması için yediden yetmişe beklenti içinde olanlar, nasırlı ellerin buğulu gözlerin beklentisidir.

*Çifçilerimize pansuman tedavisi uygulayarak Kuraklık dilekçesi vermekle bunun çözüm olmayacağının gayet bilince olan yetkililere diyoruzki kökten çözümün Kop Projesi'nin bitmesidir...

 

Son olarak Kıymetli hemşehrilerimiz,  

 

Tespit edilebildiği kadarıyla çok uzun süreye dayalı husumetleri olan iki aile arasında meydana gelen acı olayda 7 hemşehrimiz hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. 

 

Olayın tüm yönleriyle araştırılarak, faillerin bir an önce bulunmasını ve hukuk karşısında en ağır cezayı almalarını temenni ediyoruz. 

 

Menfur hadise daha ortaya çıkar çıkmaz meseleyi etnik bir boyuta taşımak isteyenlerin niyetleri iyi değildir. Şehrimiz üzerinden ortaya çıkarmak istedikleri etnik bir provokasyon ortamının kimseye faydası olmayacağı bilinmelidir. 

 

Şehrimiz 2 buçuk milyona yaklaşan nüfusu ile farklı etnik kökenlerden, farklı mezheplerden, farklı sosyal ve siyasal tabanlardan insanlarımızın huzur içerisinde yaşadığı bir şehirdir. 

 

Konya'yı etnik bir tartışmanın ortasına çekmek, yaşanan acılar üzerinden etnik ayrıştırmayı körüklemenin iyi niyetli kimseye faydası olmayacağı açıktır. 

 

Hemşehrilerimiz, her zaman olduğu gibi bugün de sağduyu ile davranacak, tahriklere kapılmayacaktır. Nihayetinde aklıselim galip gelecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.