Erence: İsmimiz güven veriyor

Erence: İsmimiz güven veriyor

2009-2010 futbol sezonunda da TFF 2. Ligde mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, Teknik Direktör İsmail Kartal ile yeniden anlaştıktan sonra transfer çalışmalarına başladı.

Futbol Şube Sorumlusu Fatih Hıdıroğlu, yönetim kurulu üyesi Selim Uysal ve Teknik Direktör İsmail Kartal, İstanbul’da alınacak futbolcular için temaslarını sürdürüyor.
Uzun süren sakatlığı nedeni ile yeni sezonda da verim alınamayacak olan kaleci Emrehan Ceylan ile yolların ayrılmasının ardından yeni bir kaleci için transfer çalışmalarını yoğunlaştıran transfer komitesinin bugün ismi açıklanmayan bir kaleci ile masaya oturacağı gelen haberler arasında.
Yönetim kurulu yapılacak olan görüşmelerin ardından anlaşma sağlandığı takdirde kalecinin ismini kamuoyuna duyuracak. Ayrıca yeşil-beyazlıların, büyük bir gizlilikle yürütülen transfer çalışmaları içerisinde defans, orta saha ve forvet için genç ve kaliteli isimlerle temas halinde olduğu belirtiliyor. İç transferde de Teknik Direktör İsmail Kartal’ın raporuna göre hareket edecek olan yönetim kurulu bu çalışmalarını da önümüzdeki günlerde tamamlamanın hesaplarını yapıyor. Ayrıca temsilcimiz Şekerspor’u, Konyaspor’da ki belirsizlik de olumsuz yönde etkiliyor.
Öte yandan öncelikle takımda kalacak ve gidecek futbolcuları belirlemek isteyen Şekerspor, bazı futbolcuları ile yolarını ayırma aşamasına geldi. Bu oyuncular içerisinde geçen sezonun değişmez isimlerinden Faruk Temel ve Cem Baki gibi futbolcuların da yer aldığı ifade edildi. Konya Şekerspor yönetiminin geçtiğimiz sezon takıma çok fazla faydalı olamayan ve yeni sezon yapılanmasında kadroda düşünülmeyen isimlerle yollarını birer birer ayıracağı belirtildi.
Yeşil-beyazlılarda, sakatlığı nedeniyle uzun süre fayda sağlayamayacak olan kaleci Emrehan Ceylan, ilerleyen yaşları nedeniyle yeni sezonda verimli olamayacağı düşünülen Faruk Temel, Cem Baki ve Hakan Turan ile yeterli performansı gösteremeyen İskender Köksal ile yollarını kesin olarak ayıracağı kaydedildi.
Konya Şekerspor’un sezon ortasında kiralık olarak renklerine dahil ettiği Murat Yılmaz ve Ferhat Yayla’nın da sezonun sona ermesiyle birlikte takımlarına döndüğü ve bu iki oyuncunun da yeni sezon için tekrar düşünülmeyeceği belirtildi. Konya Şekerspor’un iç transferi bitirdikten sonra dış transfer çalışmalarına başlayacağı ve nokta transferlerle 2009-2010 sezonuna güçlü bir şekilde gireceği açıklandı.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, Konyaspor’da ki belirsizliğin kendilerini de olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Konyaspor’un Konya’nın en büyük değerlerinden biri olduğunu ve şu an içinde bulunduğu duruma çok üzüldüklerini ifade eden Erence; “Konyaspor’un bir an önce durumunun netleşmesi bizi ve gelecek için çalışmalarımızı yakından ilgilendiriyor. Önümüzdeki sezon ligde önümüze nasıl bir hedef kayacağımızı buna göre belirleyeceğiz. Başkanımız Recep Konuk’un Konyaspor toplantısında verdiği bazı sözler var. Yani Konyaspor ile bazı paralel konular bulunuyor. Öncelikle Konyaspor ilk planda. Temsilcimizin durumu belli olduktan sonra da, bizde ona göre bir yol izleyeceğiz” dedi.
Transfer çalışmaları konusunda da bilgiler aktaran Erence; “Bu konuda çok önemli sıkıntılar yaşamıyoruz. Çünkü Futbol camiası ve transferde ismi geçen futbolcular Şekerspor ismine güveniyor. Birçok kulüpte olmayan maddi manevi güvence bizim ismimizin ön plana çıkmasına neden oluyor. Şu an için transfer görüşmelerimiz gizlilikle devam ediyor. Bu transferlerin sağlıklı tamamlanması için gerekli bir durum. Anlaşma sağlayacağımız isimleri, transferleri noktalandıktan sonra açıklayacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.