Erdoğan'la Samaras Arasında Gerginlik Yaşandığı İddia Edildi

Erdoğan'la Samaras Arasında Gerginlik Yaşandığı İddia Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras'ın Galler’de düzenlenen NATO zirvesinde gerginlik yaşadığı iddia edildi. Rum Simerini gazetesi, Erdoğan-Samaras arasında gerçekleşen görüşmenin 50 dakika sürdüğünü...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras'ın Galler’de düzenlenen NATO zirvesinde gerginlik yaşadığı iddia edildi.

Rum Simerini gazetesi, Erdoğan-Samaras arasında gerçekleşen görüşmenin 50 dakika sürdüğünü yazdı.

Habere göre Erdoğan'ın, kendisine ilk kutlama telefonunun Samaras’tan geldiğine işaret ederek, “Dost ve komşuyuz. İşbirliğimizi bölgede refah ve istikrar lehine güçlendirmeliyiz.” sözlerine karşılık Samaras, “ikili ilişkileri zehirlemeye ortam yaratacak eylem ve söylemler olmaması gerektiğini” söyledi ve Ege’deki “ihlal” iddialarını yineleyerek, Erdoğan’ı “bölgede ataklardan kaçınılması için etkin nüfuz kullanmaya” çağırdı.

Gazete, Samaras’ın, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in Kıbrıs sorununda aldığı inisiyatiflere tam destek verdiklerini ve Eroğlu-Anastasiadis görüşmelerinin cesaretlendirilmesi gerektiği görüşünü ortaya koyduğunu yazdı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının tam olarak uygulanması ve Avrupa Birliği müktesebatına uygun olması gerektiği görüşünü de ortaya koyan Yunan başbakanın bu noktada, Güney Kıbrıs’ın AB üyesi olduğunu hatırlattığını belirtti.

Gazeteye göre Samaras, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında söylediklerine işaret ederek, “Bu tür açıklamalar müzakereleri dinamitliyor ve çözüm bulunması perspektiflerinin altını oyuyor.” dedi.

Buna karşılık Erdoğan, iki devlet tezini tekrarladı. Buna tepki gösteren Samaras, “Pekala Sayın Cumhurbaşkanı, gerçek bir sorunla, gerçek bir anlaşmazlıkla karşı karşıyayız.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.