Erdoğan, Terör Saldırıları Konusuda Avrupa'yı 4 Gün Önce Uyarmıştı

Erdoğan, Terör Saldırıları Konusuda Avrupa'yı 4 Gün Önce Uyarmıştı

Avrupa'nın kalbi, Belçika'nın Başkenti Brüksel terör saldırıları ile sarsıldı. İkisi havalimanında ve birisi de metroda olmak üzere üç patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 23 kişi öldü...

Avrupa Birliği'nin merkezi olan Belçika'nın başkenti Brüksel'de meydana gelen bu terör saldırıları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18 Mart'ta yaptığı konuşmayı hatırlatı.

ADVERTISEMENT

Erdoğan "bombalar, sizin şehirlerinizde patlamaya başladığınızda bizim ne hissettiğimiz, mutlaka anlayacaksınız. " diyerek Avrupa'yı uyarmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart'ta Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yılı törenlerinde vatandaşlara hitap ettiği konuşmasında Avrupa'yı uyarmıştı. 

Erdoğan'ın uyarısından 4 gün sonra, Belçika'nın başkenti Brüksel'in en büyük havalimanında iki, metroda da bir patlama meydana geldi.

Belçika'da PKK çadırlarının kurulmasına tepki gösteren Erdoğan şunları söylemişti:

"Buradan bir kez daha terör örgütlerine doğrudan ya da dolaylı olarak kucak açan destek veren ülkelere sesleniyorum. Koynunuzda yılan besliyorsunuz. Beslediğiniz o yılan her an sizi de sokabilir. Türkiye'de patlayan bombaları, televizyon ekranlarından seyretmek sizin bir şeyler ifade etmiyor olabilir. Aynı bombalar, sizin şehirlerinizde patlamaya başladığınızda bizim ne hissettiğimiz, mutlaka anlayacaksınız. Ama o zaman her şey çok geç olacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.