Erdoğan: Merkez'in Faizi Daha Da Düşürmesi Lazım

Erdoğan: Merkez'in Faizi Daha Da Düşürmesi Lazım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, enflasyon faiz arasında sebep-netice ilişkisi olduğunu belirterek, “Buna kimse başka nedenler uydurmasın. İşte şuana kadar geldiğimiz noktada faiz yükselmiştir, enflasyon yükselmiştir. Faiz düşmüştür, enflasyon...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, enflasyon faiz arasında sebep-netice ilişkisi olduğunu belirterek, “Buna kimse başka nedenler uydurmasın. İşte şuana kadar geldiğimiz noktada faiz yükselmiştir, enflasyon yükselmiştir. Faiz düşmüştür, enflasyon düşmüştür. Yüzde 63 faiz, 30 enflasyon idi. Faiz düştükçe enflasyon düştü, tek haneli rakamlara geldi. Ben, faizdeki Merkez Bankası’nın tavrını tasvip etmiyorum. Bunu açıkça söylüyorum. Faizi daha da düşürmesi lazım, Türkiye’de yatırımların devamı için faizin inmesi lazım.” diye konuştu.

Ankara'da 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'na Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu katıldı. Erdoğan buradaki konuşmasında, Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerine inşa edildiğini belirterek, seçimlerin artık ülke ekonomisini etkilemediğini söyledi. Erdoğan, “Yeni başbakanın kim olacağı henüz belli değil. Buna rağmen ekonomide herhangi bir sıkıntı yok. Çünkü piyasalar bize güveniyor. Politikalarımıza ve güçlü ekonomimize güveniyor.” dedi. Cumhurbaşkanı seçilirse ekonomiyi yakın takibe alacağını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Aday arkadaşlardan, 'oraya çıktıktan sonra yolla, enerjiyle şunla bunla ilişkim olmayacak' diyenler oldu. Bunların daha işin başında cumhurbaşkanlığı makamının ne olduğunu anlamadıklarını çok açık görüyoruz. Bir zahmet buyur da Anayasanın 104. Maddesini aç oku. Orada cumhurbaşkanının ne işlerden sorumlu olduğunu görürsün. Biz cumhurbaşkanlığına bir süs eşyası veya vazo yerleştirmiyoruz. Biz burada işi yakın takibe alacak, bu ülkenin kalkınmasından tutun da birliği beraberliği sağlayacak ve gerektiğinde bakanlar kurulunda gelip başkanlık edecek istediği zaman bakanlar kurulunu toplantıya çağıracak ve bu ülkenin gidişini kontrollü bir şekilde sağlayacak kişidir cumhurbaşkanı. Allah ömür verdikçe Türkiye’nin büyümesi, sofradaki ekmeğin büyümesi benim öncelikli meselemdir. Bunun benim ardımdan gelecek başbakanın ve ekibinin de meselesi olacağını bilmenizi isterim. El ele vermek suretiyle biz ülkemizi 2023’e çok daha farklı hazırlayacağız.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.