Erciyes ve Rize kapıyı araladılar

Erciyes ve Rize kapıyı araladılar

PTT 1. Lig'de son haftalara girilirken zirvenin en tepesinde Kayseri Erciyesspor ile en yakın takipçisi Çaykur Rizespor deyim yerindeyse süper lig kapısını araladılar.

PTT 1. Lig'de son haftalara girilirken zirvenin en tepesinde Kayseri Erciyesspor ile en yakın takipçisi Çaykur Rizespor deyim yerindeyse süper lig kapısını araladılar. İlk 6 ve kümede kalma savaşı verenler ise endişeli bir bekleyişin içindeler

Torku Konyaspor'un da yer aldığı PTT 1. Lig'de sona 3 kala, zirve ile birlikte ilk 6 ve ligde kalma uğraşı veren takımlar arasında yangın daha da büyüdü. Ligde, 57 puanla lider bulunan Kayseri Erciyesspor, Manisaspor’un sahasında alt sıralarda yer alan Denizlispor’a yenilmesi sonucu, kendisi Adanaspor’a yenilmesine karşın Süper lige bir adım daha yaklaştı.. Kayseri temsilcisine 1 galibiyet yetecek. 56 puanla ikinci sırada yer alan Çaykur Rizespor ise, Manisaspor üç maçını kazansa bile 4 puan alması halinde Süper lige çıkan ikinci takım olacak.

Ligde, hafta sonunda oynanan maçlarda, ilk 4 sırayı oluşturan takımlardan Erciyesspor ve Manisaspor yenildi. Rizespor ve 1461 Trabzon berabere kaldı.. İlk 6 mücadelesi verene taktımlar arasında ise, en karlı ekip, lideri deviren Adanaspor oldu.. Alınan sonuçlarla; 46’şar puanlı takımlardan Bucaspor 5, Konyaspor 6 ve Adanaspor 7. sırada yer almakta.. Bu takımları 44’er puanla Karşıyaka ve Adana Demirspor izlemekte.. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Boluspor ise ilk 6 ve ligde kalma mücadelesi veren takımlar arasında tampon bölgeyi oluşturmakta.

PTT 1. ligin dibinde de heyecan dorukta. 26 puanla son sırada yer alan Ankaragücü son haftalardaki galibiyet serisine, Boluspor’u yenerek bir yenisini daha ekledi. Adana Demirspor’u yenmesine rağmen Kartalspor 31 ve Gaziantep deplasmanından eli boş dönen Tavşanlı Linyitspor 32 puanla tehlike hattını oluşturmakta.. Bu takımların hemen üzerinde; 34 puanlı Göztepe ve Samsunspor, 36 puanlı Denizlispor ve 39 puanlı Şanlıurfaspor yer almakta.     

FİLELER 24 KEZ SARSILDI

Torku Konyaspor'un deplasmanda Karşıyaka ile 1-1 berabere kalarak 46 puan ve averajla 6. sıradaki yerini koruduğu Ligin 31. haftasında oynanan maçlardan dördünü ev sahibi, birini deplasman takımları kazanırken, dört maç berabere sona erdi. Toplam 24 golün atıldığı haftada en gollü karşılaşmalar; 3-2 sonuçlanan Gaziantep-Linyitspor ve Adanaspor-Erciyesspor maçları oldu. Gol sesi çıkmayan tek maç ise Bucaspor-Samsunspor karşılaşması olarak istatistiklere geçti. Şanlıurfaspor-Rizespor maçı da 2-2’ylik sonuçla en gollü karşılaşmalar arasında yer aldı. Haftanın en net galibiyetini de Adana Demirspor’u 3-1 yenen Kartalspor elde etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.