Engellilere e-ticaret eğitimi verildi

Engellilere e-ticaret eğitimi verildi

E-Ticaret Girişim Akademisi Dezavavantajdan E-Avantaja Projesi”Nin ödül ve sertifika Töreni Bayır Diomand’da yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumu Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Yaşam Boyu Kariyer Derneği tarafından yürütülen, Türkiye Sakatlar Odası Konya Şubesi ile Konya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (KONESOB) ’nin paydaş olduğu “E-Ticaret Girişim Akademisi Dezavavantajdan E-Avantaja Projesi”Nin ödül ve sertifika Töreni Bayır Diomand’da yapıldı. 

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, KONESOB Başkan Vekili Osman ALP, Türkiye Sakatlar Odası Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı eğitmenler, pek çok sektör temsilcisinin ve kursiyerlerin katıldığı programda proje sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi. Ayrıcı E- Ticaret projesinde dereceye girenlere de laptop, ıpad ve tablet hediye edildi.

Yaşam Boyu Kariyer Derneği Başkanı Doç. Dr. Abdurrahman DİNÇ, konuşmasında proje hakkında bilgi verdi. Dinç; özellikle dezavantajlı diye tabir edilen engelliler, eşi vefat etmiş bayanlar ve maddi durumu iyi olmayan genç kızlara yönelik olan projede pek çok branşta eğitimler verilmiştir. Başarılı olan 30 kursiyerimiz bugün artık E-ticaretin kapısını aralamıştır. Dijital çağda artık E-ticaret vazgeçilmez bir hale gelmiştir. Bireylerin ve kurumların buna hazırlıklı olması gerekmektedir” dedi. Özellikle engellilere böyle bir projede katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Dinç, KONESOB Başkanımız Muharrem Karabacak şahsında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı ve değerli dernek üyelerine, Yaşam Boyu Kariyer Derneği yönetimine, değerli eğitmenlere ve kursiyerlere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Kursiyerler adına konuşma yapan Elmas Duman, projeden çok verim aldıklarını, devamını beklediklerini belirterek projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Türkiye Sakatlar Odası Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı ise; “Eskiden bu tür projeler hayal iken bugün bu kadar önemli bir projede paydaş olmaktan mutluluk ve onur duyduk” dedi.

Son olarak sahneye gelen Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın; engellerin bu tür projeler ile kolaylıkla aşılacağını belirterek projenin asıl kahramanlarının engelliler olduğunu ve bu konuda Abdurrahman Dinç’e ve emeği geçenlere şükranlarını sunduğunu belirtti.

Mezuniyet pastası kesilmesinin ardından ödül ve sertifika töreni tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.