Engelliler Avrupa şampiyonası Konyada

Engelliler Avrupa şampiyonası Konyada

İşitme Engelliler Avrupa Kadınlar ve Erkekler Basketbol Şampiyonası 29 Haziran-07 Temmuz 2012 tarihleri arasında Konyada gerçekleştirilecek

İşitme Engelliler Avrupa Kadınlar ve Erkekler Basketbol Şampiyonası 29 Haziran-07 Temmuz 2012 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilecek. 9 ülkenin katılacağı şampiyonaya İşitme Engelliler Bayan Basketbol Milli Takımı ilk kez katılacak. Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Tamer Songur, Konya’nın bu yıl birçok ulusal ve uluslar arası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını ve yapmaya devam ettiğini ifade ederek, “Konya artık uluslararası şampiyonalarda adından sıkça söz ettirmeye başladı. Bundan sonrada adından söz ettirmeye devam edecek. 29 Haziran 7 Temmuz tarihleri arasında Konya’da İşitme Engelliler Avrupa Kadınlar ve Erkekler Basketbol Şampiyonasını gerçekleştireceğiz. 21 ülke bu şampiyonaya katılacak. Hazırlıklarımız sürüyor. Şampiyonanın en iyi şekilde geçeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

B Grubu’nda yer alan Türkiye’nin rakipleri ise, İspanya, İtalya, Ukrayna, Yunanistan ve Polonya olacak. İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası’nın bu yıl Konya’da gerçekleştirileceğini belirterek, “Avrupa ilk defa katılacağız. Bayan basketbol takımımız 16-17 yaş civarında. İyi mücadele edecekler, beklentilerimiz o yönde. Bundan sonraki müsabakalarda madalyayı hedefleyeceğiz” diye konuştu.

İLK DEFA AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA KATILACAĞIZ

3-4 aydır hazırlıkları sürdürdüklerini ve İşitme Engelliler Bayan Basketbol Milli Takımı’nın yeni kurulan bir takım olduğunu için nasıl sonuç alacağını bilmediğin dile getirerek, “İlk defa böyle bir şampiyonaya katılacaklar ancak inanıyoruz ki başarılı olacaklar. Bayan takımımız mücadele edecek ancak erkek takımımızdan madalya bekliyoruz. Şampiyonaya katılacak, 9 ülke arasında ilk 5’e girmeyi tasarlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin dört bir tarafından işitme engelli sporcuların yer aldığını anlatan Aktaş, “Takımımız genelde Bursa ve İstanbul ağırlıklı. Bu takımla Avrupa Şampiyonası’na katılmaya karar verdiğimizde lig müsabakaları başlattık ve orada bizim teknik kadromuzun seçtiği oyunculardan oluşan bir takım oluşturduk” ifadelerini kullandı. Bayan basketbol takımının 6 aylık bir takım olduğunu kaydeden Aktaş, “6 ay içerisinde Avrupa Şampiyonası’na katılacak başarıyı gösteren bir takım oluşturduk. Genç olunca çabuk öğreniyorlar. Bizim ülkemizde işitme engellilerde spor daha çok yeni. Belli noktalara gelebilmek için potansiyeli çok iyi değerlendirip çok çalışmak gerekiyor. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.