Engelli bilek güreşçileri iddialı

Engelli bilek güreşçileri iddialı

Çanakkale'ye giden Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Milli Takımı'nın 10 sporcusu, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Güzelyalı Gençlik Kampı'nda 10 gün sürecek kampa girdi

26 Kasım ile 4 Arılık arasında Kazakistan'ın Almatı kentinde düzenlenecek Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'na katılacak olan engelli sporcular, Milli Takım antrenörü Emin Görmüş nezaretinde çalışmalarına başladı.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu As Başkanı ve Bilek Güreşi Branş Sorumlusu Ayşe Batmaz, 15 sporcudan oluşan Milli Takımın 10 sporcuyla Çanakkale'de ve diğer sporcuların da Gaziantep'de düzenlenen kamplarda Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'na hazırlandığını söyledi. Dünya Şampiyonası için iddialı olduklarını belirten Batmaz, "Biz Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu olarak 13 branşa sahip bir federasyonuz. Oldukça büyük bir federasyonumuz var. Bilek Güreşi branşımız da çok başarılı branşlarımızdan bir tanesi. Takım olarak Avrupa ve Dünya ikinciliklerine sahibiz. Bireysel olarak Dünya, Avrupa ve Türkiye birincisi sporcularımız mevcut. Buradaki kampımız son derece iyi başladı. Dünya Şampiyonası'nda en kötü ihtimalle bir dünya ikinciliği kazanacağımıza ve bireysel anlamda da şampiyonluklar elde edeceğimize inanıyoruz" dedi.
Milli Takım Antrenörü Emin Görmüş, milli takımın ilk kez böyle uzun bir kamp sürecine girdiğini belirtip, "Sporcularımızın durumları oldukça iyi ve katılacağımız şampiyonada dereceler elde edeceğiz. Sporcularımıza güveniyorum. Oldukça iyi çalışıyorlar. İnşallah bizim yüzümüzü kara çıkarmazlar ve orada Türk Bayrağı'nı gönderde dalgalandırırlar" diye konuştu.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.