Engelleri kaldıralım

Engelleri kaldıralım

Saadet Partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner, “Engelliler Günü münasebetiyle, öncelikle kalplerimizdeki engelleri kaldırarak, engelli vatandaşlarımızın hayatlarına 5 dakika empati yapmaya davet ediyoruz” dedi

Saadet Partisi Konya İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile bir açıklama yayınladı. Bütüner açıklamasında, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, öncelikle kalplerimizdeki engelleri kaldırarak, engelli vatandaşlarımızın hayatlarına  5  dakika empati yapmaya davet ediyoruz” dedi. “Nüfusumuzun yüzde 12.29 ‘u yani takriben 9,5 milyonu engelli olarak sayılmaktadır. Tıbbın hızla gelişmesine rağmen buna karşılık doğum öncesi bilinçsiz hamilelik dönemi, doğum sonrası gerekli tetkiklerin ve aşı takviminin takibinde ihmalkâr davranışlar, trafik, iş kazaları, terör ve benzeri sebepler göz önüne alındığında yukarıdaki oranın hızla artış gösterdiği hazin bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır” diyen Bütüner, şöyle konuştu: “Saadet Partisi olarak en önemli özelliklerimizden birisi, engelli vatandaşlarımıza yapılacak olan hizmetleri göstermelik ve yapıyor gözükmek için değil, insani ve manevî değerleri önde tutmamız, dolayısıyla özümseyerek yapmamızdır. Bu bağlamda; Milli Görüş Partileri olarak bugüne kadar parlamentoda olduğumuz sürelerde gerek muhalefet gerekse iktidar dönemlerimiz de, her alanda olduğu gibi ‘garson devlet’ anlayışıyla, genelde tüm insanlığa, özelde de engelliler konusunda sayısız hizmetler ortaya koyduk.”

ENGELLİLERE EN İYİ HİZMETLERİ BİZ YAPTIK

54.Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Başbakanlığında şimdiki ismi “Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü” olan o zaman ki  adıyla “Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nın kurulduğuna işaret eden Bütüner, şöyle konuştu: “Bu süreçte; İstihdam oranının yüzde 2’den yüzde  3 ‘e çıkarılması, engelli araç ve gereçlerinin gelir durumuna bakılmaksızın sosyal dayanışma fonundan ihtiyaç sahiplerine verilmesi, imar kanunundaki değişiklikle binaların fiziksel yapısının engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi, belediyelerin ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak çevrenin iş gücü ihtiyacına göre engellilere yönelik mesleki kursların açılması, buna bağlı olarak iş eğitim merkezleri ve yaşam evlerinin açılması, toplu ulaşım araçlarının engellilerin kullanımına ve ulaşabilirliğine uygun olmasını sağlanması ve bu araçlardan ücretsiz veya indirimli faydalanılması, aile danışma ve rehabilitasyon merkezlerinin kurulması ve bu merkezler aracılığıyla engelli çocukların   kendi kendine yeterli seviyeye getirilmesi, okul eğitimine hazırlanması ve aile içi uyumu sağlanması, ve bunlar gibi daha birçok alanda o güne kadar olmayan haklar ve hizmetler verilmesini  sıralayabiliriz. Bütün bu yaptıklarımız ve bugüne kadar yapılanlar nihayi çözüm olmadığına inanıyor bu nedenle Milli Görüş felsefesiyle Saadet Partisi olarak bundan sonra da Parlamentoda temsil hakkına sahip olduğumuz taktirde de her sahada olduğu gibi bu alanda da büyük bir hassasiyetle çalışacağımızı ifade etmek istiyoruz.”

Engellilerin toplumun önemli ve saygıdeğer bir bölümünü teşkil ettikleri göz önünde bulundurularak, çalışacakları iş sahalarının hazırlanmasına, insanca yaşama şartlarına kavuşturulmalarına, her türlü tesis ve alt yapıda kendileri için gereken kolaylık sağlayıcı yatırımların yapılmasına özel bir itina gösterilecektir. Engellilerin, bu toplumun engelli olmayanlar gibi her türlü hak ve eşitliklere sahip olduğunun bilincinin devlet politikası olarak benimseyip, toplumun da bu anlayışla hareket etmesini sağlayacak atılım ve projeleri hayata geçirmeyi kendimize görev addediyoruz. Eğer bir devlet, engellilerine gereken önemi vermiyorsa, onlarla yeterince birlikte olamıyorsa, ‘medeni devlet’ olması mümkün değildir. Onun için her birimiz, bu alanda üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, öncelikle kalplerimizdeki engelleri kaldırarak, engelli vatandaşlarımızın hayatlarına  5  dakika empati yapmaya davet ediyoruz.”

OSMAN ÖZDEMİR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.