En iyiler arasında 6 KOMBASSAN Şirketi

En iyiler arasında 6 KOMBASSAN Şirketi

Her yıl İstanbul Sanayi Odasınca (İSO) gerçekleştirilen ve konusunda en kapsamlı araştırma olan Ülkemizin En Büyük 1000 Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçları açıklandı.

Her yıl İstanbul Sanayi Odasınca (İSO) gerçekleştirilen ve konusunda en kapsamlı araştırma olan ‘Ülkemizin En Büyük 1000 Sanayi Kuruluşu’ araştırmasının sonuçları açıklandı. Kombassan Grubu Türkiye’nin İlk 1000 Sanayi Kuruluşu arasına altı firması ile girerek yine önemli bir başarıya imza attı. Geçen yıl listede beş firması bulunan Kombassan’ın, bu yıl altı firması devler liginde yer alıyor. KOMBASSAN Grubuna ait Kombassan Kağıt, Kompen, Komgıda, Divapan,  Muratlı Karton’a ilave olarak Komyapı da bu yıl listeye girme başarısı gösteren şirketler arasında.

2010 yılı performansıyla büyükler listesine ismini yazdıran ve ikinci 500’de yer alan şirketlerden, Konya’da kurulu KOMBASSAN Kağıt, Speedcopy ve Ultracopy fotokopi kağıdı ve Komeks markalı defter üretimi ile birlikte istenilen ölçü ve gramajda ebat ve bobin kağıt üretimleri de gerçekleştirmekte. Ayrıca geçtiğimiz dönemde makine parkında yaptığı yenileme yatırımlarıyla kapasitesini artırarak, karton ambalaj ve ofset baskılı sıvamalı kutu üretim tesisleriyle üretim hattını genişleten Kombassan Kağıt, listede 126. sırada kendisine yer buldu.

Bu yıl listeye ilk defa giren Komyapı 344 üncü sırada. Komyapı, 1990 yılında KOMBASSAN Holding’in inşaat alanındaki faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulan bir firma. İnşaat taahhüt, hazır beton ve prefabrik yapı elemanları alanlarında sektörde yer alan Komyapı, endüstriyel yapılar, alışveriş merkezleri, oteller, turizm kompleksleri, okullar, toplu konutlar, iş ve kültür merkezleri gibi birçok projenin inşasında kalitesiyle kendisini ispatlamış uluslararası bir firma.

369 uncu sırada yer alan Kompen, üretimlerine 1996 yılında Ladik’te başladı. Halen, PVC Kapı-Pencere sistemleri, Yalı Baskı (Vinil Siding), Panjur ve Isıcam sistemleri; üretimi alanında faaliyetlerini sürdürmekte.  PVC kapı pencere sektöründe 2002 yılından bu yana ihracatta ilk sıralarda yer alan Kompen, 1998 yılında ISO 9002 Kalite Sistem Belgesi almaya hak kazanan ilk entegre tesis olma başarısını da gösterdi.  

GOLDA ve MELDA markalı; un, bakliyat, irmik, makarna ve bisküvi üretimi gerçekleştiren KOMGIDA en iyiler arasında 421 inci sırada.  76.000m2 kapalı, 1.100.000 m2 açık alana sahip tesislerinde faaliyet gösteren Komgıda, şimdilik 330 kişiye istihdam sağlıyor. Geçtiğimiz ay içerisinde damızlık süt sığırı yetiştiriciliği tesislerinin de temelini atan Komgıda, sektöre 480 baş damızlık süt sığırı ile girerek bu sayıyı iki üç yıl içerisinde 3000 civarına getirmeyi ve ilave 100 kişiye daha istihdam sağlamayı hedefliyor. Komgıda, Japonya dahil 84 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Konu ile ilgili olarak KOMBASSAN Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin; her yıl İstanbul Sanayi Odasınca belirlenen kriterlere göre ülkemizdeki şirketlerin performansının ölçüldüğünü, oluşturulan sıralamanın, şirketler için bir başarı ölçütü olarak algılandığını ve bu listede geçtiğimiz yıla göre daha fazla şirketleri ile temsil ediliyor olmalarının asla tesadüfi olmadığını söyledi. Kağıt-Karton, Makine-Teknoloji, Petrol Ürünleri, İnşaat, Mermer-Maden, Gıda, Tekstil ve Turizm alanlarında faaliyet gösteren şirketlerinin Dünyada yaşanan ekonomik istikrarsızlıklara rağmen, planladıkları hedefleri yakaladıklarını ifade eden Şahin, önümüzdeki dönemde yeni şirketlerinin de bu tabloya eklenmesini hedeflediklerini belirtti. Şahin, Grup şirketlerinin sektörlerinde dünya şirketleri ile yarışabilir hale gelebilmesi için tevsi yatırımlarla birlikte ürün ve üretimin her safhasında yenilik çalışmalarına önem verdiklerini ifade etti. Şahin, Ülke ekonomi politikaları doğrultusunda teşvik uygulamalarından faydalanmak amacıyla yeni projeler geliştirdiklerini, bu kapsamda ülkemizin ilk PCC üretim tesisini bu yıl Afyon-Adaçal ’da hizmete açtıklarını ve Komgıda’da hayvancılık sektöründe teşviklerden yararlanarak yaptıkları yatırımında bunlardan sadece birkaçı olduğunu söyledi. Bu tabloda yer alan tüm firmaları tebrik eden Şahin, Kombassan Grubu hisselerinin önümüzdeki yıl İMKB’de işlem görür hale gelmesi için çalışmalara hız verdiklerini de belirtti.

 

İKİNCİ 500’DE YER ALAN KOMBASSAN GRUBU FİRMALARI

Kombassan Kağıt                   126

Muratlı Karton           241

Divapan                                  343

Komyapı                              344

Kompen                                 369

Komgıda                                  421

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.