En duygusal EN'ler töreni

En duygusal EN'ler töreni

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen 11. ödül töreni, bugüne kadar gerçekleştirilen törenlerin içerisinde “en duygu yüklü” tören olarak tarihe geçti. Hep ödül veren Baykan, bu sefer aldı

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yılın En'leri Ödülleri 11.'si düzenlenen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu. Törende başarılı soprcular, spor adamları ve spora destek verenler ödüllerini alırken Konya spor camiası programda bir araya geldi. Yılın En'leri Ödül Töreni'nin 11.si yine hafızalardan uzun süre silinmeyecek birlik ve beraberlik görüntülerine sahne oldu

Konya ASKF Yılın En'leri Ödülleri, 11.'si önceki gün Bera Otel'de düzenlenen törenle saheplerine verildi. Spor, İş ve Siyaset dünyasını bir araya getiren tören her yıl olduğu gibi renkli görüntülere sahne oldu. Konya spor camiasının kalbi bu törende attı. Konya spor camiasının bir araya geldiği törende spora emeği geçenler ve başarılı sporcular ödüllendirildi. Tören ASKF Başkanı Remzi Ay'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ay, ASKF'nin spordaki başarısının yadsınamayacağını söyledi.

HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEME ANLAYIŞINI YIKTIK

Konya ASKF'nein başarılı sporcularla gurur duyduğunu söyleyen Remzi Ay, “Konya ASKF olarak yıllar önce başlattığımız “sporda yılın enleri” başka bir deyişle de, başarılı sporcuları ve spor adamlarını ödüllendirme ya da iltifatlandırma törenimize hoş geldiniz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz “2012 yılının enleri” ödül töreninin, ilkini hayata geçirdiğimiz “amatör spor haftası” ile denk düşmesi bizim için de ayrıca bir mutluluk kaynağı oldu.. Sporun devlet eliyle yürütülmesinin yanında 81 ilde bulunan ASKF'lerin de yadsınamayacak bir şekilde spora hizmet ettiği bir gerçektir. Herşeyi devletten bekleme anlayışının çokça olduğu ülkemizde, ASKF'lerin bu anlayışı yıkarak ve insiyatif alarak takım sporlarına, ferdi sporlara ve sporculara hizmet götürdüğü bir gerçektir. Hem ekonomik olarak, hem de fiziksel şartların oluşması noktasında sporcuların ve kulüplerin yanında olan Konya ASKF, başarılı sporcuları ve spor adamlarını ödüllendirerek, onları teşvik etmenin de haklı bir gururunu yaşamaktadır...

Bugün burada ödül vereceğimiz sporcu arkadaşlarımız içerisinde olimpiyatlarda, dünya ve avrupa şampiyonalarında Ülkemizi ve Konyamızı başarılı bir şekilde temsil etmiş sporcular da bulunmaktadır. ASKF olarak bu sporcularımızla gurur duyuyor, onların bundan sonraki Uluslar arası şampiyonalarda yine ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyoruz. Şehri yöneten, şehrin gelişmesi için çabalayan Bakanımız, Milletvekillerimiz, Valimiz, Belediye Başkanlarımız, Spor Genel Müdürümüz ve spordaki “Taban Birlikleri” ile birlikte Konya'nın bir spor şehri olması için çabalıyor, deyim yerindeyse 7/24 mesai harcıyoruz.. Dolayısıyla da hem Konya hem de Türk sporuna en iyi hizmeti vermenin gayretini gösteriyoruz.” dedi

“KONYA MODELİ TÜM ÜLKEDE UYGULANIYOR”

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise “200 yılından bu yana salon değiştirmeden bu ödüllerimizi başarılı sporcularımıza, başarılı yöneticilerimize ulaştırdık. Gerçekten heyecanlıyım ve uzun yıllar ev sahipliği yapmış olduğum bir programda bugün misafir olarak bulunuyorum. Bu gün Türkiye’de; Konya’da uyguladığımız birçok program ulusal nitelik kazandı. Koşabiliyorsan koş, Yaz Kur’an Kursu’nda eğitim alan gençliğimiz için yaptığımız spor aktiviteleri ve daha nicesi. Yılın enleri programız da Amatör Spor Haftası final programı olarak 74 ilde uygulanmaya başladı. Konya’dan yola çıkarak ülke genelinde uygulamaya koyduğumuz projeler bir Konya modelinin vücut bulmasını sağlayacaktır.” dedi.

“ORTADA CİDDİ BİR BAŞARI VAR”

Son olarak kürsüye gelen Konya Valisi Miammer Erol, Konya’nın sportif altyapı zengini olduğuna dikkat çekti; “Sportif altyapı anlamında Konya zengin şehirlerimizden birisi. Bu altyapının değerlendirilmesi adına sportif başarı noktasında da ciddi bir başarı var. Olimpiyat hedefiyle bu başarının daha yukarılara çıkarılması hedefi var. Önümüzdeki süreçte belediye başkanlarımızın ve ASKF ile birlikte bu hedefe daha rahat ulaşılacağına inanıyorum. Yasal düzenlemelerle bu artışında önü açıldı. İnşallah bu çalışmaların sonuçları uluslararası arenada elde edilecek başarılar ile mükafatlanacaktır.”

Duygulandı...

400.jpg

Konya'nın yetiştirdiği en önemli spor adamlarından biri olan ve Yıllarca Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı görevini yürüttükten sonra 2 yıldır da Spor Genel Müdür olarak hezmetlerine devam eden Mehmet Baykan'a Yılın En'leri Ödül Töreni'nin sonunda sinevizyon sürprizi yapıldı. Baykan'ın hayatından kesitler sunan ve çalışma arkadaşları tarafından hazırlanan sinevizyon görüntüsünde Baykan'ın ASKF Başkanlığından Spor Genel Müdürlüğüne uzanan kariyer yolculuğu, Konya'ya yaptığı hizmetleri ve hizmet felsefesi dostlarının dilinden anlatıldı. Sinevizyon büyük beğeni toplarken salondan büyük alkış aldı.

 

Unutulmadı...

410.jpg

Konya spor gazeteciliğinin duayen isimlerinden gazeteci ve spor yazarı Orhan Berk törende unutulmadı. Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi gören ancak bu süre zarfında da spordan hiç kopmayan Berk Yılın En'leri ödül törenine de katılarak dostlarını sevindirdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konuşması sırasında Orhan Berk'i tedavi sürecinin olumlu geçtiğini görmenin sevincini yaşadıklarını en kısa sürede sağlık sorunlarından kurtulmasını temenni ettiklerini söyledi.

 

Ödüllendi...

420.jpg

Törende geçen yıl vefat eden ve Konya Amatör Branşlarını en yakından takip eden gazetecilerden biri olan merhum gazeteci Mehmut Vural adına onur ödülü verildi. Mehmet Vural Onur Ödülüne Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü nezdinde amatör spora verdiği hizmetlerden dolayı Konya GSİM Şube Müdürü Bekir Sami Kağıtcı layık görüldü. Kağıtcı ödülünü Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Recep Çınar'ın elinden aldı.

 

Katılamadı...

430.jpg

Törende ödül alanlardan bir de Konyaspor teknik direktörü Uğur Tütüneker oldu. Tütüneker 2012-2013 futbol sezonunun 14. haftasında göreve gelerek, Konyalı futbolseverlerin içindeki umutları yeşerterek, sezon bitiminde de Konyaspor'u Süper Lig'e taşıması sebebiyle Merhum Ömer Duran Onur Ödülü'ne Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan ile birlikte layık görüldü. Tütüneker törene Erciyesspor maçı nedeniyle katılamazken ödülünü Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten aldı.

 

Teşekkür etti...

440.jpg

Hem ekonomik hem de sportif anlamda irtifa kaybetmiş şehrin dünyaya açılan penceresi Konyaspor'u ekibiyle birlikte sırtlaması ve yeniden süper ligle buluşturması sebebiyle Merhum Ömer Duran Onur Ödülü'ne layık görülen Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada Konyaspor'a başarısındaki desteklerinden dolayı 'Görünmeyen Kahramanlar' olarak nitelendirdiği Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a teşekkür etti.

460.jpg

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Konya ve Türk sporuna verdiği emeklerden dolayı Merhum Faik Özköksal Onur Ödülü ile onurlandırıldı. Baykan ödülünü Konya Valisi Muammer Erol'un elinden aldı.

470.jpg

Meram İlçesine kazandırmış olduğu birçok spor tesisinin yanısıra, kulüpleşmesi ve bünyesinden olimpiyat şampiyonu çıkarması sebebiyle Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı Merhum Mehmet Çumralıgil Onur Ödülü'ne layık görüldü.

480.jpg

Kısıtlı imkanlara rağmen, BAL'da zirveye oynayan Sarayönü Belediyespor'a verdiği hizmet ve desteklerin yanısıra, ilçe halkına da bu anlamda büyük bir heyecan yaşattığı için Sarayönü Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Güney Yılın En İyi yönetcisi seçildi.

490.jpg

Konya Büyükşehir Belediyespor'un ödülünü Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz verdi

500.jpg

Ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarılı olan ve Konya'yı temsil eden sporculara ödülleri verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.