Emrindeki bakanı alev makinesi ile yakarak öldürdü

Emrindeki bakanı alev makinesi ile yakarak öldürdü

Kuzey Kore’de geçtiğimiz yıl idam edilen Kim Jong-un’un eniştesi ve Ulusal Savunma Konseyi Başkan Yardımcısı Jang Song Thaek’e yakın bürokratlar üzerindeki kitlesel baskı aratarak devam ediyor.

Bu baskılara maruz kalan en son kurbanlardan biri olan Kamu Güvenliği Bakanı O Sang Hon, bizzat Kuzey Koreli diktatör Kim Jong-Un tarafından alev makinesi ile yakılarak idam edildi. Moskovskiy Komsomolets’in Güney Koreli basın kuruluşlarını kaynak gösteren The Daily Mail tarafından verilen bilgilere dayanarak geçtiği haberde, diktatörün eniştesi Jang Song Thaek’e yakın olan O Sang Hon’un halk düşmanı olarak ilan edildiği bildirildi.

Kim Jong-Un tarafından halk düşmanı olarak ilan edilen O Sang Hon’un, Kamu Güvenliği Bakanlığı’nı Jang Song Thaek’in kişisel koruması haline getirdiği ve Kuzey Kore’de meydana gelen bazı yolsuzlukların üstünü örttüğü iddia edildi.

Gazete, O Sang Hon’un alev makinesi ile yakılarak idam edildiği bilgisini de okurları ile paylaştı.

Rusya’da yayın yapan NTV televizyonunun Güney Kore gazetesi Chosun Ilbo’yu kaynak göstererek geçtiği haberde ise ülkede devam etmekte olan kadro temizliği faaliyetleri kapsamında şimdiye kadar 11 üst düzey bürokratın idam edildiği bildirildi.

Söz konusu operasyon, ülkenin ikinci adamı iken rüşvet almakla, ahlaksız bir yaşam sürmekle ve darbe planlamakla suçlanan Jang Song Thaek’in idamının ardından gelen ikinci baskı dalgası içerisinde yer alıyor. İlk dalga olarak nitelendirilen cezalandırma operasyonu, Thaek’in yakın akrabalarını, çocuklarını ve bazı kaynaklara göre torunlarını dahi kapsamı içerisine almıştı. Şu an 3. bir dalganın planlanmakta olduğu da gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.