Emre Çolak: Futboldaki Şiddette En Büyük Suç Futbolcuların

Emre Çolak: Futboldaki Şiddette En Büyük Suç Futbolcuların

Galatasaraylı Emre Çolak, futbol sahası ve tribünlerde yaşanan şiddet olaylarında ilk suçun futbolcularda olduğunu açıkladı.Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan yetenekli oyuncu, ilk defa bir sezona bu kadar hazır girdiğini belirterek,...

Galatasaraylı Emre Çolak, futbol sahası ve tribünlerde yaşanan şiddet olaylarında ilk suçun futbolcularda olduğunu açıkladı.

Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan yetenekli oyuncu, ilk defa bir sezona bu kadar hazır girdiğini belirterek, "Çok iyi bir kamp dönemi geçirdim. Sezona hazır giriyorum. Ben iyi çalışmamın karşılığını lig içinde alacağıma inanıyorum." dedi.

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonun geçmiş sezonlara nazaran daha da zorlu geçeceğini kaydeden Emre Çolak, "Bu yıl her takım çok iyi transferler yaptı. Biz de ilk maçımızı deplasmanda Bursaspor karşısında kazandık. Hazır değil bir görüntü çizdik. Bu durum konusunda herkes hem fikir. Ama önemli olan üç puan ile başlamaktı bunu başardık. Ben üç dört maç sonra tamamen hazır olacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

ŞAMPİYONLUK YARIŞINA DİĞER TAKIMLARDA DAHİL OLACAK

Ligdeki şampiyonluk yarışının Fenerbahçe ile Galatasaray arasında geçeceği şeklinde yapılan yorumlara katılmadığını ifade eden Emre, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl hem Beşiktaş hem de Trabzonspor ve diğer Anadolu takımları güçlü kadrolar kurup iyi transferler yaptı. Genelde şampiyonluk yarışı genelde biz ve Fenerbahçe arasında geçiyor. Ama ben bu yıl öyle olacağını sanmıyorum. Diğer takımlarda yarışın içinde olacaktır. Bizde ligi birinci bitirmek için elimizden geleni yapacağız."

4. YILDIZ SAVAŞI

Öte yandan Fenerbahçe ile aralarındaki 4. yıldız savaşı konusunda da genç yetenek şunları ifade etti:

"Bu sezon Fenerbahçe ile aramızda büyük bir rekabet olacak. Herkes kaybettiği puanları çok arayacak. Biz tüm konsantrasyonumuzu şampiyonluk üzerine yaptık. Böyle düşünüp böyle çıkarsak tek hedefimiz olan 4. Yıldızı takarız. Tabiki bunun stresi olaak. Bazen puan kayıplarından dolayı tepkilerde olacak. Ancak unutmasın hiç kimse puan kaybetmek istemez." diye konuştu.

Kendisine sorulan, 'Futbol sahaları ve tribünlerde istenmeyen olaylarda futbolcuların rolü nedir ?' sorusuna ise Emre Çolak, "Bence istenmeyen olaylarda sorumluluk futbolculardan başlıyor. Her şey bizim sorumluluğumuzda. Biz saha içinde iyi olursak biz birbirimizle iyi geçinirsek olaylar tribünlere yansımaz. Bu nedenle herkesin kendine dikkat etmesi lazım. Biz ne yaparsak onlarda bizi örnek alıyor. Bizi yaptığımız şeylere sinirlenip taşkınlık yapıyorlar. İlk başta suç futbolcularda diye düşünüyorum. Herkes kendine biraz daha dikkat etse biraz daha örnek olsalar bütün herkese. İnsanlarda ona göre gelip maçını izler. Bence ilk suç futbolcularda." diye cevapladı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE GRUPLARDAN ÇIKMAK İSTİYORUZ

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi gruplarındaki şansını da yorumlayan Emre Çolak, "Bu sene işimiz zor olacaktır. Bundan önceki iki sene hep istediğimiz gibi oldu. Gruptan çıkmak zor olacaktır ama biz bunu başarmak istiyoruz. İçerde oynayacağımız maçları kazanırsak gruptan çıkarız." dedi.

Galatasaray'da üst üste forma giyemediği için bir türlü istenilen patlamayı yapamadığını kaydeden genç futbolcu, "Aslında patlama yapamadığımı bende biliyorum. Fatih Terim'in geldiği ilk sene iyi bir sezon geçirmiştim. Geçen sene pek fazla forma şansı bulamadım. Üst üste forma giydiğim zaman kendime güvenim geliyor. Formayı kapmak için elimden geleni yapıyorum. Bu yıl gerçek patlamayı yapıp herkese gerçek Emre Çolak'ı göstermek istiyorum. Bu sezon güçlü bir kadro oluşturuldu. Benim mevkime 3-4 tane daha oyuncu alındı. Bundan önceki sezonlarda da geliyordu ben çok çalışıp forma şansı buluyordum. Ben yine çok çalışıp formayı kapacağıma inanıyorum. İlk defa böyle bir kalabalık kadro ile forma savaşına başlıyorum. İşimin zor olduğunu biliyorum. Ben çalışıp o formayı kapmak için çalışacağım." diye konuştu.

KOVULANA KADAR GALATASARAY'DAYIM

Her transfer döneminde kendisi hakkında ‘takasta kullanılacak' şeklinde çıkan haberler konusunda da açıklamalarda bulunan yıldız oyuncu, "Kulübüm beni hiçbir zaman takasta kullanmayı düşünmedi." şunları söyledi:

"Basında bu tür haberler çıkınca ben de bu durumu gidip yönetime sordum. Bana ‘Seni takasta kullanmayı düşünmüyoruz' dediler. Sezon başında da birçok takım bana ‘Bize gelir misin' dedi. Ancak bende düşünmediği ifade ettim. Ben burada forma savaşına gireceğim. Eğer forma şansı bulamazsam bunu düşünebilirim. Tabi ki benim ilk hedefim burada oynamaktır. Ben burada doğdum büyüdüm. Futbolu da Galatasaray'da bırakmak isterim. Buradan git diyene kadar beni kovmadıkları sürece burada kalmak için direnirim."

Emre Çolak, Galatasaray'da forma şansı bulduğu zaman A Milli Takım'da da forma giyeceğini bunu zaten Fatih Terim'in kendisine ilettiğini kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.