Elmalı Yağlı Güreşte Kırkpınar’ı Geçmek İstiyor

Elmalı Yağlı Güreşte Kırkpınar’ı Geçmek İstiyor

Antalya’nın Elmalı ilçesi bu yıl 662. kez yağlı güreş müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Edirne’de düzenlenen Kırkpınar yağlı güreş müsabakalarına rakip olmak isteyen Elmalı, bu yılki mücadele için “İlk er meydanı Elmalı”...

Antalya’nın Elmalı ilçesi bu yıl 662. kez yağlı güreş müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Edirne’de düzenlenen Kırkpınar yağlı güreş müsabakalarına rakip olmak isteyen Elmalı, bu yılki mücadele için “İlk er meydanı Elmalı” sloganını kullanacak. Güreşlerde farklı boylarda başarı elde eden pehlivanlar bir üst boya geçecek. Ayrıca yarışlara 73 başpehlivan boy gösterecek. Yarışmacılara verilecek ödüllerin değeri ise 493 bin lira olarak açıklandı.

662'nci Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin tanıtım toplantısında konuşan Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin amaçlarının yüz yıllardır düzenlenen yağlı güreş müsabakalarını hak ettiği noktaya taşımak olduğunu söyledi. Her boydan güreşçiye destek verdiklerini kaydetti.

Yarışların daha iyi koşullarda yapılabilmesi için stadın elden geçirildiğini ifade eden Öztekin, pehlivanların kullanacakları alanların daha iyi konuma getirildiğini ifade etti. Katılım oldukça zengin olduğunu anlatan Öztekin, geçmişte başarılara imza atmış ancak, şimdilerde unutulan yağlı güreş pehlivanları için de özel bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

Güreş müsaba Etkinlikler Ömper Paşa Camii'nde kılıncak Cuma namazı sonrasında başlayacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.