Elde var iki

Elde var iki

Önümüzdeki sezon Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan Torku Selçuk Üniversitesi'nin yabancı oyuncuları birer birer Konya'ya gelmeye başladı.

Önümüzdeki sezon Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek olan Torku Selçuk Üniversitesi'nin yabancı oyuncuları birer birer Konya'ya gelmeye başladı. Son olarak Sean Williams'ta takıma katılırken Troy Dewries'in bugün Konya'da olması bekleniyor

Beko Basketbol Ligi'ne katılım başvurusu federasyon tarafından onaylandıktan sonra 3 yabancı oyuncuyu kadrosuna katarak kadro kalitesini artıran Torku Selçuk Üniversitesi yabancılarına kavuşmaya başladı. Önceki gün Konya'ya gelerek sağlık kontrolünden geçtikten sonra takımla çalışmalara başlayan Troy Gillenwater'ın ardından dün de Amerikalı basketbolcu Sean Willams Konya'ya geldi. Özel Kızılay Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçen Sean Williams Konya'da olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Beko Basketbol Ligi hakkında çok fazla bir bilgisinin olmadığın ifade eden Williams, “Yeni bir maceraya başlayacağım. Heyecanlıyım. Bu yeni başlangıçta Selçuk Üniversitesi'ne elimden gelen bütün katkıyı vermek istiyorum. Kadroyu inceleme fırsatım olmadı. Ama kaliteli yabancı oyuncuların geleceğni duydum. İyi mücadele ederek başarılı olmak istiyorum” dedi.

SEAN WİLLİAMS KİMDİR?

1986 doğumlu olan Sean Williams 15 yaşında Mansfield Lisesi'nde basketbola başladı. Ardından Boston Koleji'ne geçen Sean Williams burada gösterdiği performansla dikkat çekti. 15 maçta yaptığı 75 blokla bir rekora imza attı. Williams 3 yıl forma giydiği Kolej Ligi'nde saha dışı olayları ile de gündeme geldi. Bir defası uyuşturucu madde bulundurmaktan olmak üzere 3 kere ceza aldı. Kolej kariyerinin ardından New Jersey Nets tarafından 17. sıradan draft edildi. Otoriteler tarafından en büyük yıldız adaylarından biri olarak gösteriliyordu. 2009 yılında bir alışveriş merkezinde karıştığı kavga nedeniyle tutuklandı. Karıştığı olaylar nedeniyle basketboldan uzak kaldı. 2010 yılında New Jersey tarafından serbest bırakıldı. Bir süre Colarodo takımında oynadıktan sonra Çin Basketbol Ligi'ne transfer olan Williams daha sonra Portoriko'nun Guaynabo Mets, İsrail'in Maccabi Haifa takımlarında oynadı. Ardından tekrar Amerika'ya dönen Sean Williams NBA'in bir alt ligi olan Gelişim Ligi'nde forma giydi. Texas Legends, Dallas Mavericks, Boston, Houston Rockets, Delaware 87ers gibi takımlarıyla gelişim liginde oynamayı sürdürdü. Son olarak Torku Selçuk Üniversitesi'nin teklifi ile yeni bir Avrupa macerasına atıldı. Sıradışı yetenekleri Amerikan basketbol otoriteleri tarafından her fırsatta dile getirilen Williams kayıp yıldız olarak nitelendiriliyor. 2 metre 10 cm boyunda olan Sean Williams etkili savunması ve yaptığı bloklarla dikkat çekiyor. Williams'ın beklenen patlamayı Selçuk Üniversitesi forması altında yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.