El Kaide'den Müslüman Kardeşler'e çağrı

El Kaide'den Müslüman Kardeşler'e çağrı

El Kaide lideri Ayman El Zevahiri, Mısır'da Muhammed Mursi'nin devrilmesinden ABD'yi sorumlu tuttu. Zehaviri, Müslüman Kardeşler'in demokrasiyi desteklemeyi bırakıp şeriatı savunmaları çağrısı yaptı.

El Kaide'nin Mısırlı lideri Ayman El Zevahiri internette yayınladığı 15 dakikalık bir videoda Mısır'daki darbe ile ilgili yorumlarda bulundu.

İngiliz The Guardian gazetesinde yayımlanan habere göre, El Kaide lideri Zevahiri yaptığı açıklamada Amerika Birleşik Devletleri'ni, Mısır'ın eski lideri Muhammed Mursî'yi devirmekle suçladı.

Ayman El Zevahiri, Mursî'nin bir İslamcı olmasından dolayı, sekülerlerin, Kıptîlerin ve Mısır'ın 'Amerikanlaşmış' ordusunun ortak hazırladıkları bir komploya kurban gittiğini söyledi.

Müslüman Kardeşleri de eleştiren Zevahiri, cihadı bırakarak Amerika'nın ve sekülerlerin isteklerini eksiksiz yerine getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bu durumdan Cumhurbaşkanı yardımcısı Muhammed El Baradey'i de sorumlu tutan, El Kaide lideri, El Baradey'i Amerikan'nın sefîri olarak nitelendirdi.

Zevahiri şöyle konuştu, 'Laikler, haçlılar ve Amerikanlaşmış Mısır ordusu birleşti. Amerikan oyunları ve Körfez'in parasıyla Mursî'yi devirmek için hep beraber hareket ettiler.'

Mısır'da demokratik yolla İslamcı bir hükümetin kurulamayacağının görüldüğünü ifade eden El Kaide lideri Ayman El Zevahiri, "Müslüman Kardeşler demokrasiyi desteklemeyi bırakıp şeriatı savunmalı" dedi.


MEYDANI BIRAKMIYORLAR

Mısır güvenlik birimlerinin "güvenli çıkış" sözüne rağmen Mursi destekçileri Adeviye meydanını boşaltmıyor. Geçiş hükümetinin, meydanlarda gösteri yapanları siyasi sürece daveti de Mursi taraftarları arasında rağbet görmedi.


SİSSİ'YE RET

Muhammed Mursi'yi destekleyen siyasi kanat, "Genelkurmay Başkanı Abdülfettah el Sissi'nin içinde olduğu hiçbir siyasi anlaşmaya girmeyecekleri" açıklamasında bulundu.

Mısır'da ordunun yönetime el koymasından bu yana 300'den fazla kişi hayatını kaybetti. Görevden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ise gizli bir askeri üste gözaltında tutuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.