El Kaide, Eşini Serbest Bıraktığı Öğretmen İçin 3 Milyon Dolar Fidye İstedi

El Kaide, Eşini Serbest Bıraktığı Öğretmen İçin 3 Milyon Dolar Fidye İstedi

El Kaide’nin Yemen’de 8 ay rehin tuttuktan sonra serbest bıraktığı Güney Afrikalı Yolanda Korkie, kocasının salıverilmesi için yalvardı.

El Kaide’nin Yemen’de 8 ay rehin tuttuktan sonra serbest bıraktığı Güney Afrikalı Yolanda Korkie, kocasının salıverilmesi için yalvardı. Johannesburg’ta medyanın karşısına çıkan Korkie, örgütün fidye için 3 milyon dolar istediğini duyurdu.

Yaşadığı acı sebebiyle zorlukla konuşan Yolanda Korkie, El Kaide’nin kendilerini Amerikan sandığını, bu yüzden çok yüksek miktar para istediklerini, kocasının Güney Afrika pasaportunun örgüte ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Kaçırıldıktan sonra fiziksel ve ruhsal çöküntü yaşayan Korkie, kısık sesiyle şunları söyledi: "El Kaide’den rica ediyorum. Lütfen kocamı bırakın. Ben Pierre ile 20 yıldır evliyim. Çocuklarımın babası. Rehin tutulduğumuzda, eğer kurtulursak evlilik yeminimizi tazelemeye söz verdik. Lütfen bize merhamet gösterin. Kocamı bana bağışlayın." Yolanda ayrıca, El Kaide’nin kendisine ve kocasına saygılı davrandığını, zarar vermediğini söyledi.

Yemenli çocuklara İngilizce öğreten Pierre Korkie ve dul ve yetimlere hizmet veren bir hastanede gönüllü çalışan eşi Yolanda, 27 Mayıs’ta El Kaide bağlantılı bir grup tarafından Taiz’de kaçırılmıştı.

Bayan Korkie’nin serbest bırakılmasını sağlayan ve Pierre için El Kaide ile görüşmelere devam eden Güney Afrika yardım kuruluşu Gift of the Givers Derneği, 3 milyon doların toplanması için yardım kampanyası başlattı. Dernek Başkanı İmtiaz Sooliman, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Yemen ofisi temsilcimiz Anas al-Hamati Pazartesi gecesi El Kaide bağlantılı grupla direk görüşmelere başladı. İstenen fidye çok yüksek. Yardım kampanyası başlattık. Parayı toparlamak için örgütten ek bir ay süre istedik." dedi.

Öte yandan Pierre için El Kaide’nin tanıdığı 8 gün süre yarın sona eriyor. Örgüt, fidye ödenmediği takdirde Pierre’nin kesik başını bir kutu içinde “hediye” olarak teslim edeceklerini duyurdu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.