Ekonomiyi canlandıracak

Ekonomiyi canlandıracak

MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi üyeleri bilgilendirme ziyaretleri kapsamında lojistik sektörde yer alan özel sektör kuruluşlarını ziyaret ediyor

MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi üyeleri bilgilendirme ziyaretleri kapsamında lojistik sektörde yer alan özel sektör kuruluşlarını ziyaret ediyor. Ziyaretlerde lojistik merkezin sağlayacağı katma değere dikkat çekiliyor

 

Konya’ya Lojistik Merkez kurulması için kurulan MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi üyeleri lojistik merkez çalışmalarında tüm kesimlerin desteklerini almak için bilgilendirme ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaretler kapsamında Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Komite Danışmanı Doç. Dr. Turan Paksoy ve Komite Üyesi Ali Okur lojistik sektöründe yer alan Orka Nakliyat ve İbrahim Şeflek nakliyat yetkilileri ile bir araya geldi.

Lojistik merkez ziyaretlerinin ilki Orka Nakliyat’a gerçekleştirildi. Ziyarette lojistik merkez hakkında düşüncelerini anlatan Orka Nakliyat işletmecisi Recep Oğul, “Nakliyeciler ciddi sıkıntılarla boğuşuyor. Kara nakliyesinde bizim ulaştığımız her yerde ticari ilişkilerimiz artıyor. Demiryolu, deniz yolu, hava yolu ve kara yolu taşımacılığını birbirine entegre edersek biz daha başarılı oluruz. Bu noktada lojistik merkez bizler için de çok önemli bir yere sahip” dedi.

Daha sonra ziyaret edilen İbrahim Şeflek Nakliyat yetkilisi İbrahim Şeflek de, nakliye firmalarının son dönemde özellikle Avrupa ülkelerinde büyük sıkıntılarla karşılaştıklarını belirterek, “ Nakliye firmaları Avrupa ülkelerindeki yasal düzenlemeler yüzünden zor günler yaşıyor. Konya’da kurulması planlanan lojistik merkez nakliye şirketlerinin bir arada olması ortak çalışmalarda yer alması noktasında önemli. Kurulması çalışmaları devam eden merkez için elimizden gelen tüm desteği yapmaya hazırız” dedi.

Ziyaretlerde Lojistik Merkez’in çalışma şekli hakkında bilgi veren Komite Danışmanı Doç. Dr. Turan Paksoy, “Selçuklular ticaretin ülke ekonomisine katkısının bilinci ile Anadolu’ya gelişlerinden hemen sonra İpek Yolu üzerindeki yolları hanlar ve kervansaraylarla donatmışlar ve Anadolu’yu Doğu Batı arasında ticari bir köprü durumuna getirmişlerdir. Selçuklular zamanında Anadolu tam bir “lojistik ve ticaret” memleketi haline gelmiştir. Selçuklular, 30-40 kilometrelik mesafelerde kurdukları han veya kervansaraylarda konaklayan yolcu ve tüccarların güvenliğini sağlamışlar, yolcuları hayvanları ile birlikte 3 gün parasız olarak misafir etmişlerdir. Günümüzde Lojistik Merkezler de, tıpkı geçmişte Anadolu’da han ve kervansarayların yaptığı bu vazifeyi üstlenerek Konya, Kayseri, Eskişehir, Adana gibi büyük üretim merkezlerini bir birbirine bağlayarak ticaretin ve ekonominin canlanmasını sağlayacak, bu merkezlerde yapılacak yük birleştirmeleri ile nakliye maliyetleri azalacaktır” şeklinde konuştu.

MÜSİAD Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek de ziyaretlerde Lojistik merkezin Konya için önemine değindi. Dr. Şimşek, “2005 yılında MÜSİAD olarak hazırladığımız raporla lojistik merkezin Konya için önemine değinmiştik. Bugün gelinen süreçte Lojistik merkez için hükümetten gereken destek alındı. TCDD’nin envanterinde 300 bin metrekare olan lojistik merkez alanı, girişimlerimizle 1 milyon metrekareye yükseltildi. Bu gelişmeler Konya’mız için önemli. Hem nakliye sektörü hem de Sanayimiz için lojistik merkez önemli olacak. MÜSİAD olarak merkezle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edip kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.