Ekonomik Kriz İspanyol Gençleri ‘adam’ Etti

Ekonomik Kriz İspanyol Gençleri ‘adam’ Etti

İspanya’da 2008 yılında patlak veren ekonomik krizin, gençlerin davranışlarını, değerlerini ve hayata bakışlarını radikal bir biçimde değiştirdiği ortaya çıktı.Uyuşturucu Bağımlılığına karşı Yardım Vakfı'nın (FAD) yaptığı...

İspanya’da 2008 yılında patlak veren ekonomik krizin, gençlerin davranışlarını, değerlerini ve hayata bakışlarını radikal bir biçimde değiştirdiği ortaya çıktı.

Uyuşturucu Bağımlılığına karşı Yardım Vakfı'nın (FAD) yaptığı araştırmaya göre, eskiden eğlence düşkünü olan İspanyol gençleri artık ahlaki ve geleneksel değerlere yönelmeye başladı.

“2014’te Gençler arasında değerler” başlıklı çalışmada, ekonomi krizin etkisiyle 15-24 yaş arası İspanyol gençliğinin tüketimi ve eğlenceyi bir kenara bırakarak kendilerini dürüstlük, tolerans ve sorumlulukla özdeşleştirmeyi tercih ettiği belirtiliyor.

“Son yılda gençlerin geleneksel ve ahlaki değerlere geri dönüşü çok dikkat çekici.” diyen FAD yetkilisi Eusebio Megías, “Şu anda gençler ihtiyata, dürüstlüğe ve onurlu yaşama daha fazla değer veriyor. Birkaç sene önce durum tam tersiydi: tüketici, partiyi seven, eğence düşkünü ve geleceği düşünmeyen tiplerdi. Kriz onları etkilemiş. Bu, akşamdan sarhoş olmuş ve sabahleyin baş ağrısıyla kalkan birinin ‘bir daha içmeyeceğim’ demesine benziyor. Şimdi asıl önemli olan gerçeği görüş şekillerini devam ettirmeleri.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.