Ekonomide kayıt dışılık hastalık gibidir

Ekonomide kayıt dışılık hastalık gibidir

Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, 20. Vergi Haftası kutlamaları çerçevesinde Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Tahir Şahini ziyaret etti. KSO Başkan Vekili Tahir Şahin, yeni dönemin sanayiciler için hayırlı olması temennisinde bulunan Aksöze teşekkü

Konyalı sanayiciler olarak, Konya Sanayi Odası olarak kayıt dışı ile mücadeleyi her zaman desteklediklerini ve desteklemeye de devam edeceklerini belirten Şahin, “Özellikle geleceğin sahipleri çocuklara, verginin doğru anlatılması ve vergi bilincinin artırılması çok önemli” dedi. 

Şahin, “Minimum kârlarla varlığını sürdürme ve destansı bir mücadele verme durumunda olan sanayicilerimiz ve ticaret erbabımız merdiven altı ve kayıtdışı ekonomi ile mücadelede ciddi bir handikap içindedir. Zira, hiçbir yasal sorumluluğu ve üretim ilkesi olmadan tamamen kısa zamanda vurgunculuk yapma gayreti ile hareket eden bu türden işletmeler ekonomi içinde salgın hastalık gibidirler. Bu hastalığın tedavisi öncelikle ülke insanının yararınadır.”diye konuştu.

MUTLAKA BELGE ALIN

Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, “Herhangi bir mal alındığında karşılığında mutlaka belge alınması gerekir. Maliye olarak herkesin başına bir denetmen koymamız mümkün değil. Alınmayan her kuruş vergi aslında geleceğimizden gidiyor” diye konuştu. Vergi Haftasının önemine de değinen Aksöz, bu haftanın temel amacının verginin önemine dikkat çekmek olduğunu söyledi. 

Aksöz, kayıtdışının zararlarını anlattı ve vergiyi topumun bütün kesimlerine mal etmenin önemli bir konu olduğunu söyleyerek, Konya’nın vergi konusunda duyarlı olan meslek örgütlerine teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.