Eker, tarımsal destekler arttı

Eker, tarımsal destekler arttı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, tarımsal destekleri 1,8 milyar liradan 5,5 milyar liraya çıkardıklarını bildirdi.


Kırsal kalkınma kooperatiflerinin sorunlarını dinlemek ve bir dizi açılışa katılmak üzere Isparta'ya giden Eker, dönüş yolunda uğradığı Akşehir ilçesi Elit Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıda partililere seslendi.
Eker, iktidarları döneminde, Türkiye'nin ekonomi, altyapı, uluslararası ilişkiler, tarım ve diğer birçok sektörde önemli icraatlar gerçekleştirdiğini söyledi.
Türkiye'nin milli gelirini 250 milyar dolardan 750 milyar dolara çıkardıklarını ifade eden Eker, şunları kaydetti:
''AK Parti döneminde duble yollarla başlayan hizmetler devam ediyor, toplu konut sayısında önemli artış kaydedildi. Türkiye birçok alanda hamdolsun çok önemli bir noktaya geldi. Bundan sonra da Türkiye'yi daha iyi bir noktaya getirmek için çaba içinde olacağız. Türkiye genelinde tarımsal desteklerimizi artırdık. AK Parti döneminde nereden nereye gelindiğinin kaydı kuydu belli.''
Eker, göreve geldiklerinde, kendilerinden önceki hükümetin 2002'de Türkiye'deki bütün çiftçilere verdiği toplam desteğin 1 milyar 860 milyon lira olduğunu belirterek, ''Hükümetimiz döneminde sadece Konyalı çiftçinin cebine nakit olarak koyduğumuz para 1 milyar 751 milyon lira. Ülke genelinde de önemli mesafeler aldık. Tarımsal destekleri 1,8 milyar liradan 5,5 milyar liraya çıkardık'' diye konuştu.
 Türkiye'de yıl içerisinde üretilen tarım ve hayvancılıkla ilgili bütün ürünlerin değerinin 22 milyar dolardan 2008 yılında 50 milyar dolara çıktığını anlatan Eker, şöyle devam etti:
''Türkiye yeni topraklar mı kazandı? Hayır. Türkiye'de çiftçi sayısı mı arttı? Hayır. Hatta çiftçi sayısı azaldı. Şehre göç oldu. Yeni hayvan sürüleri mi oldu? Hayır. Aynı alan, daha az insan, ama daha çok üretim. Bu ne demektir? Türkiye'de verimlilik arttı. Verimlilik neyle artar? Nasıl artar? Bilgi ve teknolojiyi daha fazla kullanmakla, destekleri doğru yerde kullanmakla.''
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.