Eğitimsizlik Ve İşsizlik Gençleri Radikallerin Eline İtiyor

Eğitimsizlik Ve İşsizlik Gençleri Radikallerin Eline İtiyor

Almanya'nın iç istihbarat kurumu Federal Anayasa Koruma Teşkilatı (BfV), IŞİD terör örgütüne katılmak için Suriye gidenlerin çoğunun okul diplomalarının olmadığı, işsiz ve suça bulaşmış gençler olduğunu belirledi. Suriye’ye gidenlerin...

Almanya'nın iç istihbarat kurumu Federal Anayasa Koruma Teşkilatı (BfV), IŞİD terör örgütüne katılmak için Suriye gidenlerin çoğunun okul diplomalarının olmadığı, işsiz ve suça bulaşmış gençler olduğunu belirledi. Suriye’ye gidenlerin en küçüğü 15 en büyüğü 64 yasında olduğu ifade edildi.

Her dört gençten sadece birisinin okul diplomasinin olması, radikal gruplara katılanların çoğunluğunun eğitimsiz insanlar olduğunu ortaya çıkardı. Berliner Morgenpost’un kamuoyuna duyurduğu analizde Suriye’ye giden gençlerden sadece yüzde 6’sının bir meslek eğitimini tamamladığı ve sadece yüzde 2’sinin üniversite diplomasinin olduğu dikkati çekiyor. Eyalet polis teşkilatları, Federal kriminal Dairesi ve Anayasa Koruma Teşkilatlarının ortak verileriyle oluşturulan değerlendirmede 2012 yılı ortalarından günümüze kadar Suriye’ye giden 378 kişi dikkate alındı.

Bu kişilerin bir kısmının seyahat etmeden önce iç istihbarat teşkilatının dikkatini çektiğini fakat büyük çoğunluğunun daha sonra fark edildiği kaydedildi. Almanya’dan Suriye’ye gidenlerin bir kısmının video ile Almanya’yı tehdit ederken bir kısmı Almanya’daki yakınlarına telefonla ve mesajla iletişim kurdukları sırada fark edildiği ifade edildi. Radikal gruplarda Almanya’dan gidenlerin yüzde 11’inin kadın olduğu belirlendi. En küçük katılımcı 15 en büyüğünün ise 64 yaşında olduğu çoğunluğun ise 21-25 yaş arası olduğu vurgulandı.

YÜZDE 20’SI İŞSİZ

IŞİD terör örgütüne katılanların yüzde 20’sinin işsiz olduğu ve çoğunluğunun da düşük gelirli alt işlerde çalıştığı belirlendi. Yüzde 60’inin Almanya’da doğduğu, yüzde 8’sinin Suriye ve yüzde 6’sinin Türkiye doğumlu olduğu ifade edildi. Lübnan ve Rusya Federasyonu doğumlu olanların yer aldığı kaydedildi. 378 kişiden 233’u Alman pasaportu taşırken, 92 kişi Alman vatandaşlığının yanında Türkiye, Fas veya Suriye vatandaşlığının da bulunduğu belirtildi. 240 kişi Müslüman ailede dünyaya gelirken, çoğunluğu Alman olmak üzere 54 kişinin sonradan Müslüman olduğu ifade edildi.

Savaşmak için radikal grupların arasında katılan 378 kişiden 117’sinin önceden şiddet, hırsızlık ve uyuşturucu suçuna bulaştıkları için kayıtları olduğu ifade edildi. Bu zamanda kadar Suriye’de Almanya’dan giden 40 kişinin öldüğü kaydedildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.