Ege’de sessiz maç

Ege’de sessiz maç

Karşıyakanın cezası nedeniyle Alsancak stadında saat 19.00da seyircisiz oynanacak maç televizyondan naklen yayınlanacak. Konyasporun hedefi hem liderliğini hem de ünvanını korumak

Konyaspor, Bank Asya 1. liginde 8. hafta maçında bugün, İzmir’in iddialı temsilcilerinden Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek. Karşıyaka stadında seyircisiz oynanacak maç saat 19.00’da başlayacak ve D-Smart’tan naklen yayınlanacak. Ligde geride kalan 7 maçta 5 galibiyet ve 2 beraberlik alan ve 17 puanla lider bsulunan kartallar,bugün Karşıyaka’yı da devirerek liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor.

HEDEF 3 PUANLA DÖNMEK

Kartallar, Karşıyaka maçının Konya'daki hazırlıklarını önceki akşam yaptığı tek antrenmanla tamamladı. Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde yapılan antrenmana Uğur Akdemir, Serhat Akyüz ve Koray İçten ile A2 Takım kadrosunda yer alan oyuncular katılmadı. Isınma hareketleri ile başlayan antrenman üç grupta oynanan 5'e iki pas çalışması ile devam etti. Daha sonra futbolcular, kaleciler Recep, Haluk, Nazmi ve Eray'ın koruduğu kalelere yapılan şut çalışması yaparken, antrenman yarı sahada oynanan çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle sona erdi.

Konyaspor, Karşıyaka maçı için dün sabah kahvaltısı sonrası saat 08:00'de karayolu ile İzmir'e giderek Comfort Otelde kampa girdi.. Yeşil-beyazlılar, son çalışmasını dün akşam saatlerinde yaparak maç saatini beklemeye çekildi. Bank Asya 1.Lig'de 8. haftanın açılışını Karşıyaka ile maçıyla yapacak Konyaspor’un İzmir kafilesi 20 futbolcudan oluştu. Kafilede, çalışmalara 15 gün önce A2 ligi takımıyla başlayan ve bu hafta da A takımla birlikte antrenmanlara çıkan Zafer Demir de yer aldı. Kafilede şu oyuncular bulunuyor: Abdulvakit Karacabey, Branimir Poljac, Dursun Karatay, Eser Yağmur, Erdal Kılıçaslan, Ferdi Başoda, Görkem Görk, Haluk Tanrıseven, Kaue Da Silva, Mehmet Ayaz, Mehmet Şen, Ömer Hacısalihoğlu, Recep Öztürk, Tayfun Türkmen, Ufukhan Bayraktar, Uğur Yanıkdemir, Umut Kekilli, Volkan Koçaloğlu, Zafer Demir.

ÖZKARA: ÜNVANIMIZI KORUYACAĞIZ

Bank Asya 1. Lig’de bugün Karşıyaka ile karşılaşacak Konyaspor, namağlup unvanını korumak istiyor. Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, yaptığı açıklamada, İzmir deplasmanlarının her zaman zorlu geçtiğini ve çetin mücadelelere sahne olduğunu söyledi. Karşıyaka’nın geçen hafta deplasmanda Dardanelspor’u farklı yenerek moral kazandığını ifade eden Özkara, “Güçlü bir ekiple karşılaşacağız. Rakibimiz Dardanelspor’u deplasmanda 5-1 yenerek kalitesini gösterdi. Çok önemli bir ekip ve son haftalarda iyi bir ivme yakaladılar” dedi. Yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Özkara, takım olarak her geçen hafta daha iyi oynadıklarını ve form düzeylerinin yavaş yavaş istedikleri seviyeye geldiğini anlatarak, şunları kaydetti: “Her geçen hafta daha iyi oynuyoruz. Gerçek gücümüzü sahaya yansıttığımız zaman galibiyetlerin geleceğini biliyoruz. Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün yapacağımız Karşıyaka maçına namağlup unvanıyla çıkıyoruz. 90 dakika sonunda bu unvanımızı korumak istiyoruz. Bunun için takım olarak maçın son düdüğü çalana kadar olağanüstü mücadele etmeliyiz.” Takımda morallerin üst düzeyde olduğunu belirten Özkara, sahadan 3 puanla ayrılarak liderlik koltuğundaki yerlerini sağlamlaştırmak istediklerini sözlerine ekledi.

TAYFUN: LİDERLİĞİMİZ SÜRECEK

Konyaspor’un, Bank Asya 1.Lig’de iyi bir çıkış yakaladığını ve bunu da en yakın rakiplerinin 3 puan önünde 17 puanla lider olarak pekiştirdiğini söyleyen Tayfun Türkmen, “Ama daha önümüzde çok hafta var. Bank Asya 1.Lig’de her an her şey olabiliyor. Sürpriz sonuçlar alınabiliyor. Buna en canlı örnek geçtiğimiz hafta iddialı takımların deplasmanlarda farklı skorlarla kaybetmesidir. Biz bunun bilincindeyiz. İyi gidişimizi tabiki de sürdürmek istiyoruz. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Bunun için önümüzdeki en önemli maçlardan birisi de Karşıyaka mücadelesi. Seyircisiz oynayacak olmamız bizim için avantaj. Çünkü Karşıyaka taraftarı özellikle kendi sahasında oynadığı maçlarda takımlarına ekstra motivasyon sağlayan bir topluluk. İnşallah bu avantajı en iyi şekilde değerlendirerek kazanacağımız galibiyetle liderliğimizi daha da pekiştirmek istiyoruz. İnşallah her şey istediğimiz gibi olacak” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.