Efendimiz’in müjdesi

Efendimiz’in müjdesi

“Velespitini al da gel” etkinliği öncesi açıklamalarda bulunan AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, “İstanbul’un fethi Peygamber Efendimiz’in müjdesidir. Bu fethi geçmişte olduğu gibi aynı heyecan ve şevkle kutlayacağız” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Liseler ve İmam Hatipler Komisyonu’nun organize ettiği “Velespitini al da gel” Gençlik Buluşması ve pikniği gerçekleştirildi. Şehir Meydanı’nda buluşan yaklaşık 200 bisikletli genç Kozağaç Piknik Alanı’na kadar pedal çevirdi. Şehir Meydanı’nda basın açıklamasında bulunan AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Ortaöğretim gençliğimiz ile fethin 563.yıldönümü vesilesiyle ‘Fetih bisiklet konvoyu’ yapıyoruz. Genç kardeşlerimize Fatih’i örnek göstermek ve Fetihleri hedef almak hususunda bu etkinlikleri yapıyoruz” dedi. Konuşmasına tarihten bir kıssa ile devam eden Parlak, şöyle konuştu: “Tarihin kaydettiği üzere hicretin beşinci yılında gerçekleşen Hendek Savaşı öncesi Medine’nin etrafına hendekler kazılırken kimsenin kaldıramayacağı bir büyük taşa rastlanıldı. Müminler dediler ki: ‘Ya Resulullah! Biz bu taşı kaldıramıyoruz’ Bunun üzerine Efendimiz (S.A.S) besmele çekti ve balyozla taşa vurunca taş parçalandı ve üç ayrı taş parçası üç ayrı istikamete gitti. Bu taşlar üç fethi simgeliyordu. Biri Mısır’ın fethini, biri İran’ın fethini, bir diğeri de İstanbul’un fethini.

4-2.20160521101352.png

Ayrıca Efendimiz (S.A.S)  ‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. O’nu fetheden kumandan ne güzel kumandandır. O’nu fetheden asker ne güzel askerdir’ buyurmuşlardı. İşte o günden sonra İstanbul için sayısız seferler yapıldı. İslam orduları bu güzel övgüye nail olabilmek için üstün gayretler içerisine girdiler. Nihayetinde İstanbul’un Fethi 29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Han’a nasip oldu.”

4-3.20160521101404.jpg

BU SENE KOCAELİ’DE KUTLANACAK

Anadolu Gençlik Derneği olarak her yıl kutlanan İstanbul’un Fethi’nin bu yıl da fethin otağı olmuş şehirlerden Kocaeli’de kutlanacağına işaret eden Parlak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Fethi, İsmet Paşa Stadyumu’nda geçmişte olduğu gibi aynı heyecan ve şevkle kutlayacağız. İnancımıza ve tarihimize uygun bir organizasyon için olağan üstü bir gayretle çalışıyoruz. 28 Mayıs 2016 Cumartesi Günü fethin sembolü olan Ayasofya camiinde sabah namazından milyonlarla beraber namaz kılacağız. Bu programlara, yüreğinde kadim medeniyetimize, dünya payitahtı şehrimiz İstanbul’a, fethin sembolü Ayasofya Cami’mize dair bir aidiyet duygusu bulunan herkesi bu kutlamalara davet ediyoruz. Ayasofya camiindeki programdan sonra Fetih programı 28 Mayıs 2016 Cumartesi saat: 17.00’de Kocaeli İsmet Paşa İnönü Stadyumunda kutlanacaktır. Programımıza katılmak isteyenler için kayıtlar dernek merkezinden yapılacaktır. Detaylı bilgi 353 23 24 numaralı telefonlardan alınabilir. Tüm Konyalı kardeşlerimiz davetlidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.