Düsseldorf Bot Fuarı Göz Kamaştırıyor

Düsseldorf Bot Fuarı Göz Kamaştırıyor

Dünyanın en büyük lüks tekne ve yat fuarlarından biri olan Düsseldorf Bot Fuarı 60 ülkeden 1661 şirketin katılımıyla açıldı.

Dünyanın en büyük lüks tekne ve yat fuarlarından biri olan Düsseldorf Bot Fuarı 60 ülkeden 1661 şirketin katılımıyla açıldı. Bu yıl 45`incisi düzenlenen fuar, 26 Ocak’a kadar gezilebilecek. Lüks fuarda su dünyası ile alakalı akla gelebilecek tüm yenilikler teknolojinin en son harikaları ile birlikte sergileniyor. 213 bin metre kare alan üzerinde 17 ayrı fuar salonunda gerçekleşen fuarda bin 700 yeni model lüks yat ve bot sergileniyor.

Fuarda deniz ürünleri, deniz spor ve kıyafetleri, yatlar ve gemiler için yeni motor çeşitleri, su altı araç ve gereçleri, deniz ve su sporları ölçüm aletleri, aşırı yağmura ve güneşe karşı korunmalıkların yanı sıra 18 farklı su sporu dalında bilgi ve deneyimler uygulamalı olarak tanıtılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da fuarın en lüks yatını tespit eden fuar uzmanları, İngiltere`den gelen `Princess 98` adlı 30,12 metrelik yatta karar kıldı. Lüks yatın fiyatı 6,9 milyon euro civarında.

Bu yılki Almanya dışı ülkeler arası en büyük katılım sıralaması ise şöyle oldu: Hollanda, İtalya, Fransa, İngiltere, Polonya, ve İspanya. Türkiye fuara bu yıl 32 firma ile katıldı. Türkiye`nin turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla iştirak ettiği fuarda, Frankfurt Kültür Ateşeliği, Deniz Ticaret Odası işbirliği ile 13 nolu salonu Türk Sokağına çevirdi.

Türkiye Denizcilik Ticaret Odası Antalya Yönetim Kurulu Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, iki yıl aradan sonra fuara yeniden katılmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Kendiroğlu, "Bu seneki fuarın denizcilik açısından daha başarılı olacağını düşünüyorum. Önceki senelerde global kriz, maalesef bizim sektörümüzü de vurmuştu. Bu seneki olumlu tablo fuara da yansıyor. Bundan dolayı ülkemiz ve sektörümüz adına şimdiden kendini göstermeye başladı." dedi.

Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür, Türk stantlarını tek tek gezerek, fuara katılanları ziyaret etti. Temür, "Hepsi de çok güzel hazırlanmışlar. Umuyorum ki, bu yıl da katılımcılarımız için bot fuarı başarılı olsun." dedi. Dortmund Trabzonlular Derneği Folklor Ekibinin horon gösterisi, Fuarı gezen misafirler tarafından büyük alkış aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.