Durdu Havur: Passoligi Dünya Bile Kullanmıyor

Durdu Havur: Passoligi Dünya Bile Kullanmıyor

Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği Başkanı Durdu Havur, dünya kupasında uygulanmayan sadece İngiltere’deki futbol maçlarında uygulanan passolig kartının statlardaki taraftar sayısını azalttığını açıkladı. Durdu Havur, 14 Nisan 2014...

Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği Başkanı Durdu Havur, dünya kupasında uygulanmayan sadece İngiltere’deki futbol maçlarında uygulanan passolig kartının statlardaki taraftar sayısını azalttığını açıkladı.

Durdu Havur, 14 Nisan 2014 tarihinde Türk futbolunun elektronik bilet olan ve adına passolig denen bir sistemle tanıştığını belirterek, "İlk çıktığı günden bu tarafa büyük tartışma konusu olan bu sistem maalesef futbol taraftarlığını bitirecek derecede ve bizim bünyemize de uygun değildir." dedi.

'HAZIR YASALAR UYGULANIRSA ŞİDDET BİTER, PASSOLİG'E GEREK YOK'

Dünya kupasında dahi uygulanmayan ve sadece İngiltere'de uygulanan bu sistemin statlardaki seyirci sayısını önemli ölçüde azalttığını da belirten Durdu Havur, konuşmasına şöyle devam etti:

"Seyirciyi azaltmaya da devam edecektir. Sporda şiddetin önüne geçmek için çıkarıldığı iddia olunan elektronik bilet şiddeti önlemede hiç bir fayda sağlamayacaktır. Eğer şiddeti önlemek istiyorsanız elinizdeki mevcut yasaları hakkıyla uygulamanız yeterlidir. Tribünleri tahrik eden kulüp başkanları ve futbolculara ne kadar ceza verdiniz? Kameralar vasıtasıyla tespit edilen holiganlara ne işlem yaptınız?

Statlarda hazır bulunan spor savcıları anında gerekeni yapmalı ve ihtiyaç halinde nöbetçi mahkemelere sevk süratle sağlanmalıdır. Bugüne kadar kanunlar uygulanmadığı için bu şiddet bitmedi. Herkes görevini yapsaydı bugün bu sisteme geçmek için zemin hazırlanmazdı. Biz yine iddia ediyoruz; şiddet yanlısı kişiler yine olay çıkardıklarıyla kalacak ve olan futboldan uzaklaştırılan taraftara olacaktır. Biz de şiddet çıkaranların cezalandırılıp statlardan uzaklaştırılmasını canı gönülden istiyoruz."

SİYASİ PARTİLER BU STATLARI MİTİNGLERİNDE KULLANSIN

Dernek Başkanı Havur, Anadolu'da insanları stada çekebilmek için sponsorlar aracılıyla onbinlerce bilet dağıtılmasına rağmen dolmayan statların bu sistem sayesinde ''tıklım tıklım'' bomboş kalacağını ifade etti.

"Tamamen bürokrasi olan bu sistem çok kültürlü toplumlarda dahi kabul görmesi mümkün değilken, trafik kurallarına uymakta yüzde 85 sınıfta kalan bir toplum için asla uygun değildir." diyen Havur, şöyle devam etti:

"Bu sistemin ihalesi kime verilmiştir? Bu paralar kimin kasasında toplanmaktadır? Erciyesspor-Trabzonspor maçında bu uygulama tamamıyla sınıfta kalmıştır. Kimlik ve bilet tanımlama cihazları biletli kişileri çoğunluğunu tanımlamamıştır. Stada girebilmek için elindeki elektronik biletle oradan oraya koşuşturan insanların suçu nedir? Ve yine bileti olduğu halde sistem için zaman dolduğundan tanımlanamayıp evine dönen 200 kadar taraftarın bilet zararını kim karşılayacaktır?

Altyapısı hazır olmayan bu sistem sadece eziyet veriyor. Diğer şehirlerdeki arkadaşlarımızla da görüştük. Durum tüm Türkiye'de aynıdır. Sistemde ısrar edildiği müddetçe, arızalı tanımlama cihazları tanımlama yapmak için taraftar bulamayacaktır. 1075 kişinin geldiği Erciyesspor-Trabzonspor maçı bu sistemin yüz karasıdır. Yakın gelecekteki maçlarda 500 kişilik taraftar sayısını bulan takım kendini şanslı sayacaktır. Kayseri gibi tüm Anadolu şehirlerinde bugünden sonra 30-40 bin kişilik statlara ihtiyaç yoktur. Bu statlar siyasi partilerin mitinglerinde ve konserlerde kullanılmalıdır. Bu statların yerine 5 bin kişilik yenileri yapılmalıdır."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.