Dünyanın En Kalabalık Demokrasisinde Kritik Seçimler

Dünyanın En Kalabalık Demokrasisinde Kritik Seçimler

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’yi de içine alan Delhi eyaleti, bugün 2014 mayıs genel seçimleri için fikir verecek çok kritik bir seçime gitti.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’yi de içine alan Delhi eyaleti, bugün 2014 mayıs genel seçimleri için fikir verecek çok kritik bir seçime gitti. Delhi eyalet meclisi genel seçimleri için 10 milyondan fazla seçmen, 11753 sandıkta oy kullandı.

Mevcut hükümet, Kongre Partisi’nin lideri Sonia Gandhi ve Kongre Partisi yönetimindeki Delhi eyalet başbakanı Shila Dikshit de sandıklarda oylarını kullandı. Seçimlerde 70 kişilik eyalet meclisi üyeleri belirlenecek.

Delhi genelinde seçimler için resmi kurumlar ve okullar tatil edilirken, güvenlik de en üst seviyeye çıkarıldı. Delhi’de seçimlere tarihi bir katılım beklenirken, geçtiğimiz ay seçimlerin gerçekleştirildiği eyaletlerde yüzde 80’e yaklaşan katılım oranı dikkat çekti.

Özellikle yolsuzlukla mücadelenin bütün partilerin ana sloganı olması sebebiyle Hint basını, halkın, siyasetten yolsuzluğun arındırılmasını istediği yorumunu yapıyor.

Hindistan’da 2009 yılında kayıtlı seçmen sayısı 714 milyonken, rakamın 2014'da 800 milyonu aşması bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.