Dünya Şampiyonu Enes Erkan Tatamiye İniyor

Dünya Şampiyonu Enes Erkan Tatamiye İniyor

Dünya Karate Federasyonu’nun önemli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier League kayıtlarına ‘rekor katılımlı’ organizasyon olarak geçen İstanbul etabı, bugün yapılacak altı final ile tamamlanacak. Dünya şampiyonu milli...

Dünya Karate Federasyonu’nun önemli organizasyonları arasında yer alan Karate 1 Premier League kayıtlarına ‘rekor katılımlı’ organizasyon olarak geçen İstanbul etabı, bugün yapılacak altı final ile tamamlanacak. Dünya şampiyonu milli sporcu Enes Erkan da şampiyonluk için tatamiye iniyor.

Karatenin ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul edilen Karate 1 Premier League’in İstanbul etabı, altı sıklette yapılacak finallerin ardından tamamlanacak. 57 ülkeden 592 sporcunun katılım gösterdiği İstanbul etabı, tarihin en yoğun katılımlı organizasyonu olarak kayıtlardaki yerini aldı.

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nun ev sahipliği yaptığı organizasyonun ikinci gününde bay ve bayan takım kata ile bayan kumite 68 ve 68 kilo, bay kumite 84 ve 84 kiloda madalyalar sahiplerini bulacak.

Dünya şampiyonası öncesi en ciddi prova gözüyle bakılan organizasyonda milli takım tam kadro mücadele ediyor. Bugün yapılacak finallerde ferdi bayan takım katada Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin; ferdi bay takım katada ise Arslan Çalışkan, Orçun Duman ve Metin Sofuoğlu’ndan oluşan milli takımlar madalya mücadelesi içinde olacak.

DÜNYA ŞAMPİYONU ENES ERKAN TATAMİYE İNİYOR

Dünya ve son iki yılın Avrupa şampiyonu unvanı ile +84 kiloda tatamiye çıkacak Enes Erkan, dünya şampiyonasındaki muhtemel rakipleri karşısında şampiyonluk parolasıyla mücadele edecek. Dünya şampiyonu unvanının üzerinde baskı yaratmadığını belirten milli sporcu, eksiklerini görmek adına önemli mücadeleler vereceği müsabakaları şampiyon olarak tamamlamak istediğini söyledi.

Mayıs ayında Finlandiya’da yapılan Avrupa şampiyonasında bayan takım kumitede şampiyonluk sevinci yaşayan Meltem Hocaoğlu ise +68 kiloda madalya mücadelesi verecek.

İLK GÜN 3 ALTIN MADALYA

Karate 1 Premier League İstanbul etabının ilk gününde üç final yapan milli sporcular, çıktıkları mücadelelerin tamamını kazanarak günü zirvede kapatmıştı. U21 Avrupa şampiyonu Ali Sofuoğlu ferdi katada şampiyon olarak Karate 1 Premier League kariyerinin ilk altın madalyasını boynuna astı.

Avrupa şampiyonu Serap Özçelik, kumite 50 kilodaki mücadelesinde sürprize izin vermeyerek zirveye çıkarken, ilk günün kapanışını 75 kiloda Serkan Yağcı yaptı. Milli sporcumuz, zorlu geçen mücadelede tecrübeli rakibi Mısırlı Ahmed Solymann’ı 4-3 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, ilk gün yapılan müsabakalarda kazanılan üç altın madalyanın gurur verici olduğunu belirterek, madalya kazanan milli sporcuları tebrik etti. Başkan Delihasan, organizasyonun çok iyi geçtiğini vurgulayarak, tüm sporculara başarı dileklerinde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.