Dünya markası oldu

Dünya markası oldu

Sporda elde ettiği başarılarla basamakları tek tek çıkarak Türkiye Tekvando Federasyonu başkanı olan Konyanın gururu Metin Şahin, şimdi de Avrupa Tekvando Birliğine As Başkan olarak seçildi

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ve tekvando camiası, Avrupa Tekvando Birliğine (ETU) asbaşkan seçilmesinin sevincini yaşıyor. Tekvando Federasyonu Başkanı ve ETU Asbaşkanı Metin Şahin, yaptığı açıklamada, 27 Mayıs 2009 tarihinde İsveç’in Trelleborg kentinde yapılan ETU toplantısında, birliğin asbaşkanlığına getirildiğini söyledi. Ayrıca Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) Yönetim Kurulu üyeliğini de sürdürdüğünü belirten Şahin, bu kararın kendisini olduğu kadar Türkiye Tekvando camiasını da sevindirdiğini, bu makamı, Türkiye’de tekvandonun daha fazla gelişmesi için değerlendireceğini söyledi.  Şahin, spora Konya’da 8 yaşında babası ve ağabeyinin desteğiyle jimnastik yaparak başladığını, 1976’da 12 yaşındayken tekvando sporuyla tanıştığını söyledi. 3 yıl tekvando ile birlikte boksla da ilgilendiğini dile getiren Şahin, ardından ağırlığı tekvandoya verdiğini, bu dalda ilk önemli başarısını ise 1983 yılında, Antalya’da düzenlenen Uluslararası Tekvando Turnuvası’nda 78 kiloda birinci olarak elde ettiğini anlattı. Şahin, 1984’te Almanya’da yapılan turnuvada Avrupa ikincisi seçildiğini, 1985 yılında Güney Kore’de yapılan Dünya Tekvando Şampiyonası’nda ikinci olduğunu, 1986 yılında Avusturya’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda 78 kiloda şampiyonluğu elde ettiğini ifade etti.

1988’de Seul’de düzenlenen olimpiyatlarda 76 kiloda üçüncü olarak olimpiyat madalyası kazandığını, daha sonra çeşitli tarihlerde yapılan Avrupa şampiyonalarında 2, Avrupa kupalarında ise 3 şampiyonluk kazandığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti: “2003 yılının Aralık ayında ise Tekvando Federasyonu Başkanlığına seçildim. Bu spora başlamamda ve elde ettiğim derecelerde ailemin her zaman desteğini gördüm. Kazandığım başarıları disiplinli çalışmaya ve mücadele hırsıma bağlıyorum. Elde ettiğim başarılarda ülkemi çok sevmemin de etkili olduğunu düşünüyorum. Sadece tekvando sporu değil diğer branşlarda da yeni olan genç sporcularımıza, branşlarıyla ilgili dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmelerini ve disiplinli çalışmalarını öneriyorum. Elde ettikleri başarılardan sonra durmasınlar, daha fazla çalışsınlar. Çünkü her başarı kişiye daha fazla sorumluluk yükler.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.