Dünya makineleri görücüye çıktı

Dünya makineleri görücüye çıktı

Konya'da 17 ülkeden 296 firma ve firma temsilciliğinin katıldığı KONMAK, KONELEX ve İSKON fuarları, düzenlenen törenle açıldı.

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş tarafından, Konya Ticaret Odası (KTO) başta olmak üzere çok sayıda kuruluşun desteğiyle KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılan ''KONMAK 2009'' (6. Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Yan Sanayileri, Ekipmanları, Delme Teknolojileri, Malzemeler ve El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı) ile ''KONELEX 2009'' (4. Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi, Otomasyon ve Aydınlatma Fuarı) ve ''İSKON 2009'' (4. İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı) fuarlarına yurt içi ve yurt dışından çok sayıda firma katıldı. 
TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 3 ayrı fuarın birlikte yapılan açılışında, 21. yüzyılın en fazla iş gücünü barındıran makine sanayinin, artık tek başına bir sanayi dalı olmaktan çıktığını ve diğer tüm sektörleri harekete geçiren bir lokomotife dönüştüğünü belirtti. 
Fuarların, başta Konya olmak üzere tüm bölge sanayicisi için büyük önem taşıdığını ifade eden Ersözlü, ''Ülkemizde faaliyette bulunan KOBİ'lerin dörtte biri Konya'da bulunmakta. Tarımdan otomotive, makine sanayisinden ayakkabıya, dökümden ambalaja kadar 80 değişik konuda Konya'da üretim yapılmaktadır'' dedi. 
Ersözlü, geçen yıl açılan KONMAK 2008 fuarını 35 bine yakın ziyaretçinin gezdiğini anımsatarak, şunları kaydetti: 
''Bu yıl da aynı hedeflerle yola çıktık. 17 ülkeden 296 firma ve firma temsilciliği fuarımıza katılıyor. Bin civarında farklı markanın tek çatı altında buluştuğu fuarlar bölge ve ülke üretimi için büyük önem taşıyor. Bunun mutluluğu içindeyiz. Fuarlarımıza katkıda bulunan firmalara teşekkür ediyorum.'' 
Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hüseyin Üzülmez de sadece Konya'nın değil Türkiye'nin en önemli fuarlarından birini açtıklarını söyledi. 
Makinenin, 'üretim', 'istihdam' ve 'ihracat' demek olduğunu ifade eden Üzülmez, global krizin etkilerinin hissedildiği ve işsizliğin yüzde 15'lere çıktığı bir dönemde böyle bir fuarın Konya'da açılmasını çok anlamlı bulduğunu bildirdi. 
Krizlerin geçici olduğunu, Türkiye'nin her 10 yılda bir kriz atlattığını dile getiren Üzülmez, ''Kriz yok, üretim var, kriz yok, yatırım var' demeliyiz. Bunu yaptığımızda önemli adımlar atmış olacağız. Hükümetimizden de makine sektörünü desteklemesini bekliyoruz'' diye konuştu. 
Konya Valisi Osman Aydın da Konya'nın son 20-30 yılda sanayi alanında önemli hamleler gerçekleştirdiğini belirtti. 
Konya'da birçok alanda üretim yapıldığını kaydeden Aydın, bu nedenle Konya'da düzenlenen fuarların çok büyük önem arz ettiğini ifade ederek, fuarların düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından, Vali Aydın, Üzülmez, Takım Tezgahları İşadamları Dayanışma Derneği (TİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Kağnıcı ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanvekili Tahir Şahin, açılış kurdelesini birlikte kesti.  Fuarlar, 17 Mayıs Pazar günü saat 19.00'a kadar ziyaret edilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.