Dünya Kupası’na rekor gönüllü başvurusu

Dünya Kupası’na rekor gönüllü başvurusu

Güney Afrikanın ev sahipliği yapacağı 2010 Dünya Kupası Finalleri için 68 bine yakın kişinin gönüllü olmak için başvuruda bulunduğu ve bu rakamın bir rekor olduğu bildirildi.

 2010 Dünya Kupası Finalleri için Güney Afrika’da görev yapacak gönüllü çalışanlar için ön başvuruları toplayan yetkililer yoğun talep karşısında şaşkına döndüler. Organizasyon komitesi yetkililerinin bildirdiğine göre şimdiye kadar Finallerde gönüllü olarak çalışmak için 67 bin 999 kişi başvuruda bulundu. Bu rakamın ihtiyacın 4 katından fazla büyüklükte olduğu da ifade edildi. Yetkililer ayrıca Almanya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2006 Dünya Kupası Finalleri’nde ise 48 bin 167 kişinin gönüllü olarak başvurduğunu hatırlatarak Güney Afrika için yapılan yaklaşık 68 bin kişilik başvurunun bir rekor olduğunu da vurguladılar.
Bu arada, Güney Afrika’nın yanı sıra başvuruların büyük çoğunluğunun Nijerya, ABD, Brezilya ve Zimbabwe’den olduğu bildirildi. Gönüllüler, Dünya Kupası Finalleri öncesi, turnuva süresi ve finallerden sonra, ülkeye gelecek yabancılara teknik imkanları kullanma, rehberlik, telekomünikasyon, bilgi teknolojileri gibi alanlarda hizmet verecekler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.