Dünya Güreş Şampiyonası’nın Açılış Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Dünya Güreş Şampiyonası’nın Açılış Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından Özbekistan’da düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nın resmi açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.    Başkent Taşkent’te düzenlenen şampiyonanın...

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından Özbekistan’da düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nın resmi açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

    Başkent Taşkent’te düzenlenen şampiyonanın açılış törenine Özbekistan Kültür ve Spor Bakanı Minhacidin Hacimetov, İsmi Dünya Güreş Birliği (UWW) olarak değiştirilen Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FİLA) Başkanı Nenad Lalovic, Özbekistan Güreş Federasyonu Başkanı Selim Abdulvaliyev, yabancı misyon şefleri ve kalabalık bir davetli kitlesi iştirak etti.

    Açılış töreninde Özbek milli giyimli dans grupları tarafından sunulan gösteriler ise göz kamaştırdı. Özbek sanatçıların seslendirdikleri parçalar eşliğinde sahneden alan dans grupları şovlarıyla törene ayrı bir renk kattı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Özbekistan Gürel Federasyonu Başkanı Abdulvaliyev, güreşim ata sporları olduğunu bu spora gösterilen ilgi ve önemin bundan sonra d artarak devam edeceğini söyledi.

    Özbekistan Kültür ve Spor Bakanı Hacimetov ise şampiyonaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.