Dünya Güreş Şampiyonası'nda Taha Akgül Finale Kaldı

Dünya Güreş Şampiyonası'nda Taha Akgül Finale Kaldı

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türk güreşçi Taha Akgül finale kaldı. Akgül finalde İranlı rakibiyle altan madalya mücadelesi verecek.Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yer alan...

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türk güreşçi Taha Akgül finale kaldı. Akgül finalde İranlı rakibiyle altan madalya mücadelesi verecek.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yer alan Gymnastics Palace Spor Salonu'nda bugün başlayan Dünya Güreş Şampiyonası, serbest stil müsabakalarında mindere çıkan 125 kilo güreşçimiz Taha Akgül rakiplerini yenerek adını finale yazdırdı. Akgül, akşam seansında altın madalya için İranlı rakibi Kamil Ghasemi ile mücadele edecek.

Şampiyonanın ilk gününde serbest stilde 57, 70, 86 ve 125 kilolarda mindere çıkan güreşçilerimizden 57 kiloda Ahmet Peker veda eden ilk güreşçi oldu. Serbest Güreş Milli Takım'ın madalya ümidi 125 kiloda mücadele eden Taha Akgül, ilk iki turu rahat geçti. Çeyrek finalde ise ABD'li Terlev Dlagnev'i 2-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Taha Akgül, yarı finalde ise Belarus rakibi Alexei Shemarov'la mücadele etti. İlk periyodu 2-1 önde tamamlayan Akgül, üstünlüğünü ikinci periyotta da sürdürdü ve müsabakayı 8-1 kazanarak adını finale yazdırdı. Akgül finalde, İranlı rakibi Kamil Ghasemi Kamil ile altın madalya için mücadele edecek.

Bu arada 70 kiloda Yakup Gör, rakiplerini geride bırakarak yarı finale yükselirken, 86 kiloda Selim Yaşar da bronz madalya şansını sürdürüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.