Düğün sezonu da kâr etmiyor

Düğün sezonu da kâr etmiyor

Sektörde ''ölü sezon'' olarak adlandırılan kış ve ilkbahar aylarının ardından tüm umutlarını ''düğün sezonu''na bağlayan mobilya firmaları, henüz umduğunu bulamadı.

Geçen yıl KDV indirimiyle satışlarını artıran mobilya sektöründe, bu yıl ise en hareketli sezonda istenilen satışların gerçekleşmemesi üreticiyi ve mağazaları kara kara düşündürüyor. Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, sezon itibariyle bir hareketliliğin yaşandığını ancak satışların geçen yıllara göre çok düşük olduğunu söyledi. Düğünlerin başladığı bu dönemde satışların düşük olmasının ölü sezondan çıkan mobilya firmalarını ve üreticileri sıkıntıya soktuğunu ifade eden Günbaş, ''Yeni modellerin piyasaya sürülmesine karşın fiyatlar düştü. Geçen yıla göre fiyatlar yüzde 20 oranında geriledi ancak satışlarda artış yok'' dedi.

İstenilen satışların gerçekleşmemesinde çok sayıda faktörün etkili olduğunu anlatan Günbaş, şunları kaydetti: ''Sektörün en büyük sorunu kayıt dışı üretim ve vurguncu firmalar. Sadece Konya'da 750 tane ruhsatı olmayan, yani merdiven altı üretim yapan firma var. Odamıza da kaydı olmayan bu firmalara karşı, önlem alınmakta yetersiz kalınıyor. Bu firmalar, kalitesiz, garantisi olmayan ürünleri çok düşük fiyatlara satıyor. Vatandaşımız da günü kurtarmak için bu firmalardan satın alıyor. Tüketicilere garantisi olmayan ürünü almamalarını öneriyoruz. Bir diğer sıkıntı ise son dönemde çıkan 'vurguncu' firmalar, 'kapatıyoruz' diyerek il il dolaşıp çok ucuza ürün satıyor. 'Kapatıyoruz' adı altındaki bu firmalar sektöre çok büyük darbe vuruyor.'' Konya'da sektörde faaliyet gösteren 2 bine yakın firma bulunduğunu anlatan Günbaş, her sokak başında mobilyacı olduğunu, market gibi neredeyse her binanın altında türediklerini, bu durumun hem satışları azalttığını hem de kaliteyi düşürdüğünü öne sürdü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.