Dövmeli Polis Adayı Mahkemede Kazandı

Dövmeli Polis Adayı Mahkemede Kazandı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti polis teşkilatında, bir polis memuru adayına iki kolundaki dövmeden dolayı iş vermeyi reddedip dilekçesini işleme koymaması mahkemeye taşındı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti polis teşkilatında, bir polis memuru adayına iki kolundaki dövmeden dolayı iş vermeyi reddedip dilekçesini işleme koymaması mahkemeye taşındı. Mahkeme dövmeli polis memur adayını haklı buldu. KRV mahkemesi, polis teşkilatının kararını anayasanın kişilik haklarına aykırı bulduğunu açıklayarak, davacının işe alınmasını istedi.

Polis teşkilatı da savunmasında içişleri bakanlığının yönetmeliğine dayanarak şahsın dövmesinden dolayı ‘uygun olmadığı’ tezini ileri sürüyor. ‘Uygun olmamanın’ ancak dilekçe işleme konulduktan ve mülakat yapıldıktan sonra belirlenebileceğini açıklayan mahkeme ise adayın dilekçesinin işleme konularak işe alınmasını istiyor.

Eyalet polis teşkilatı da iki kolunda 'kurukafa, kadın yüzü ve köpek' dövmesi bulunan şahsın tavrını aşırı serbest bularak işe almamakta kararlı. Polis memur adayının konuyu Münster Yüksek Eyalet Mahkemesi’ne götürmesi ile birlikte oradan karar çıkana kadar KRV eyaleti polis memur adayına geçici memur statüsü ile vazife vermek durumunda kalacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.