Dortmund, Kötü Gidişi Durduramıyor!

Dortmund, Kötü Gidişi Durduramıyor!

Galatasaray’ın Devler Ligi’ndeki rakiplerinden Borussia Dortmund, ligdeki kötü gidişini bir türlü durduramıyor. Sarı-siyahlılar, 7. hafta mücadelesinde ligde sadece bir gol atabilen ve hiç galibiyeti olmayan Hamburg’a seyircisi önünde 1-0...

Galatasaray’ın Devler Ligi’ndeki rakiplerinden Borussia Dortmund, ligdeki kötü gidişini bir türlü durduramıyor. Sarı-siyahlılar, 7. hafta mücadelesinde ligde sadece bir gol atabilen ve hiç galibiyeti olmayan Hamburg’a seyircisi önünde 1-0 yenilerek üst üste oynadığı dördüncü maçında da puan kaybı yaşadı. Hamburg ise ligdeki ilk galibiyetini alarak haftalar sonra son sıradan kurtuldu.

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın da yer aldığı D Grubu’nda iki galibiyetle lider durumda bulunan Borussia Dortmund, aynı başarıyı Bundesliga’da gösteremiyor. Sarı-siyahlılar, 7. hafta mücadelesinde ligde sadece bir gol atabilen ve hiç galibiyeti olmayan Hamburg’a seyircisi önünde 1-0 yenilerek üst üste oynadığı dördüncü maçında da puan kaybı yaşadı. Ligde dördüncü yenilgisini alan Dortmund, lider Bayern Münih’in 10 puan gerisine düştü.

SignalIduna Park Stadı’nda oynanan karşılaşmada Hamburg’a galibiyeti getiren tek sayıyı Pierre-MichelLasogga kaydetti. Son galibiyetini geçen sezon 4 Nisan’da 29. hafta mücadelesinde Bayer Leverkusen karşısında 2-1’lik skorla alan Hamburg, üç puanı bir arada görmek için tam on hafta bekledi. Ligde baraj maçlarıyla kalmayı başaran Kuzey ekibi, çok kötü başladığı sezonun ilk altı maçında galibiyet alamadığı gibi ilk golünü de ancak geçen hafta bulabilmişti. Mavi-beyazlılar, çekinerek geldiği Dortmund deplasmanında üç puanla tanışarak haftalar sonra son sıradan kurtuldu.

HANNOVER BAYER’DEN FARK YEDİ

Lider Bayern Münih, lige ağırlığını iyice koymaya başladı. Kırmızı beyazlılar, Allianz Arena’da Türk antrenör Tayfun Korkut’un ekibi Hannover 96’yı ağırladı. Adeta tek kale oynadığı maçı 4-0’lık skorla farklı kazanan Bavyera ekibi üst üste üçüncü maçını kazanarak zirvedeki yerini korudu. Ev sahibi ekibin Dortmund’dan transfer ettiği ve performansı eleştirilen Robert Lewandowski attığı iki güzel gol ve başarılı futboluyla maçın kahramanıydı. Bayern’in diğer iki sayısını Hollandalı oyuncu ArjenRobben kaydetti.

Hoffenheim bu sezon aldığı başarılı sonuçlarla herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Mavi-beyazlılar, son haftalarda çıkışa geçen Schalke 04’u 2-1’le geçerek yenilgisiz zirveyi yakın takibini sürdürüyor. Ev sahibine galibiyeti getiren golleri Tarik Elyounoussi ve Adam Szalai atarken, Schalke'nin tek sayısını Hollandalı yıldız Klaas Jan Huntelaar kaydetti. Schalke'de JoelMatip ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kalan isim oldu.

SÜLEYMAN KOÇ, BUNDESLİGA’DA SİFTAH YAPTI

Tarihinde ilk kez mücadele ettiği Bundesliga’da mütevazı kadrosuyla iyi işler yapan Paderborn, ligin iddialı ekiplerinden Bayer Leverkusendeplasmanında galibiyeti kaçıran taraf oldu. Mavi siyahlılar iki kez öne geçtiği maçta son dakika golüyle sahadan 2-2’lık skorla 1 puana razı oldu. Karşılaşmada rakip fileleri havalandıran Paderborn’un Türk futbolcusu Süleyman Koç Bundesliga’daki ilk golünü attı. Leverkusen'de Ömer Toprak 90 dakika, Hakan Çalhanoğlu ise 67 dakika sahada kalırken, Paderborn'daMarvinBakalorz, 72. dakikada kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı.

Haftanın açılış maçında ligin yeni ekiplerinden Hertha Berlin, konuk ettiği Stuttgart’ı 3-2 yenerek ligdeki ikinci galibiyetini aldı. Türk hakem Deniz Aytekin’in yönettiği karşılaşmada başkent ekibinin yeni transferi SalomonKalou attığı iki golle yıldızlaştı. Ev sahibi ekibin diğer sayısını RoyBeerens kaydetti. Stuttgart’ın golleri ise MoritzLeitner ve FabianLustenberger’in (kendi kalesine) ayağından geldi.

Eintracht Frankfurt, evinde 1.FC Köln’ü son derece çekişmeli geçen maçta 3-2 yenerek üstü üste ikinci galibiyetini aldı. Diğer bir karşılaşmada ise Werder Bremen ile Freiburg 1-1 berabere kalarak puanları paylaştı. Bu sonuçla Freiburg beşinci, Bremen ise dördüncü beraberliğini aldı. Ligde iki ekibin de galibiyeti bulunmuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.