Dolar yeniden tırmanışa geçti

Dolar yeniden tırmanışa geçti

Dolar kuru, TL karşısında cuma günkü kapanışta 5,37 liraya kadar gevşemişti, Dolar/TL bugün saat 10.00'da açıklanacak enflasyon rakamları öncesinde yukarı yönde işlem görüyor.

Dolar kuru, TL karşısında sert değer kayıplarına paralel cuma günü 16 Ocak tarihinden itibaren ilk kez 5,40 lira seviyesinin üzerini test etmişti. Cuma günü kapanışa doğru 5,37 lira seviyesine gerileyen dolar kuru, bugün açıklanacak olan enflasyon rakamları öncesi ilk işlemlere yukarı yönlü başladı. Dolar kuru saat 09:30'da 5.3830 lira seviyesinden işlem görüyor.

ENFLASYON BEKLENTİSİ: TANZİMİN ETKİSİ NE OLACAK?

Bugün saat 10:00'da açıklanacak olan Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE), Ocak ayında gıdada yaşanan sert artışların ardından tanzim satışlarının başladığı Şubat'ta aylık bazda yüzde 0.4 yükselmesi, yıllık enflasyonun ise yüzde 19.9'a sınırlı gerilemesi bekleniyor.

Yıllık bazda enflasyon son 15 yılın rekor seviyesini Ekim ayında yüzde 25,24 ile görmüş daha sonra Ocak ayında yüzde 20.35'e gerilemişti. Tanzim satışları TÜİK fiyat mekaniğinde yer almasa da market fiyatlarını düşürmesi nedeniyle gıda fiyatlarında yıllık bazda bir düşüşü desteklemesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.