Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı

Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı

Faiz kararı öncesinde daha yüksek faiz artışlarının gelebileceği fiyatlamasıyla 27 seviyesinin altına inen dolar/TL PPK sonrası tekrar yükselişe geçti. Kur bu sabah da eski rekor olan 27,23 seviyesinde işlem gördü.

Dolar/TL sınırlı yükselişini sürdürerek bugün 27,2350’deki tarihi zirvesinde işlem görürken bankacılar Merkez Bankası (TCMB) net rezervlerinde geçen hafta 6 milyar doların üzerinde artış yaşandığını hesaplıyor.

Bankacıların TCMB öncü verilerinden yaptıkları hesaplamalara göre geçen hafta net rezervler 6 milyar doların üzerinde artarken toplam rezervler 4 milyar dolar civarında artış gösterdi. Böylece net uluslararası rezervler geçen hafta 24 milyar dolara, brüt rezervler 125,5 milyar dolar civarına yükseldi.

Borsa İstanbul, Ağustos ayında işlenmemiş altın ithalatına getirilen kota uygulamasının kapsamının bazı işlenmemiş altın ürünlerini kapsayacak şekilde genişletildiğini açıkladı.

TL’NİN KAYBI YÜZDE 31,3

TCMB geçen hafta politika faizini yüzde 30’a çıkarırken, seçimler sonrası başlayan cumhurbaşkanın da desteğini açıkladığı sıkılaştırmanın devam edeceği ve dezenflasyonda kararlı olduğu mesajını verdi. TCMB dört toplantıda toplam 2 bin 150 baz puan faiz artırmış oldu.

Dolar/TL PPK öncesi daha yüksek faiz artışlarının gelebileceği fiyatlamasıyla 27 seviyesinin altına inmişti. Ancak bu geçici oldu ve kur PPK sonrası yükselişe geçti. Kur bu sabah da eski rekor olan 27.2350 seviyesinde işlem gördü.

TL, bu verilere göre dolar karşısında yılbaşından beri yüzde 31,3 değer kaybetti. Kur üzerinde kontrolün gevşediği haziran ayından bu yana TL’nin kaydettiği değer kaybı yüzde 23,9 seviyesinde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum