Doğal şifa kaynağı: Demirhindi şerbeti 

Doğal şifa kaynağı: Demirhindi şerbeti 

Son dönemde özellikle hazır gıdalardan kaynaklı hastalıkların artması, vatandaşı doğal beslenmeye yöneltti

İçerdiği besin ve vitaminle demirhindi şerbeti vatandaşın en çok tercih ettiği içecekler arasında yer aldı. Salgın hastalıkların yanında hazır gıda tüketimi de insan sağlığında çeşitli hastalıklara sebebiyet veriyor. Vatandaş, pandemiyle birlikte doğal ürünleri tüketmeye daha çok yöneliyor. Şifalı bitkilerin faydaları günden güne daha da önem kazanıyor. İçerdiği besin ve vitaminlerle birçok hastalığa karşı etkili olduğu söylenen Demirhindi şerbeti de vatandaşın en fazla tükettiği içecekler arasında yer alıyor.  Aktar Fevzi Akdoğan, “Demirhindi bitkisi çok bilinen bir bitki değil. Fakat birçok faydası var. Özellikle şerbetinin lezzeti bu bitkiyi daha güzel bir hale getiriyor” dedi. 
VİTAMİN DEĞERLERİ YÜKSEKTİR 
Demir Hindi bitkisi ve şerbeti hakkında bilgiler veren Aktar Fevzi Akdoğan, “Demirhindinin vitamin değerleri yüksektir. Bu yüzden kan değerlerini de artırır. Özellikle içerdiği demir oranı ile sağlığa çok olumlu etkileri vardır. Bunlarla birlikte şerbeti de yapılan bu bitki özellikle Ramazan ayında tercih edildiği gibi her mevsim tüketilir. Nefes açıcı özelliği ile birlikte iltihap sökücü yanının olması özellikle içinde bulunduğumuz hastalıkların yaygın olduğu bu dönemlerde bu bitkiyi daha cazip hale getiriyor” şeklinde konuştu. 

5-3.jpg
ŞERBETİ NASIL YAPILIR?
Son olarak demirhindi şerbetinin nasıl yapıldığı hakkında da bilgiler veren Fevzi Akdoğan, şunları kaydetti: “Kabuklarından tamamen ayrılan demirhindi tencereye konur. Üzerine yeterli miktarda su konarak bir gece bekletilir (su miktarı 1-1,5 litre arasında olabilir). Demirhindinin üzerine karanfil, tarçın, bal, zencefil, zerdeçal gibi malzemeler eklemek şerbeti daha lezzetli hale getirecektir. Kısık ateşte kaynayan şerbet ardından soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra süzülen şerbet, buzdolabına konur. Yapılan bu şerbet özellikle metabolizmayı onarır ve güçlendirir.” 


EYYÜB KARAKUZU
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.