Diyarbakır İş Dünyası: Rusya Pazarı Bizim İçin Cazibe Merkezine Dönüşüyor

Diyarbakır İş Dünyası: Rusya Pazarı Bizim İçin Cazibe Merkezine Dönüşüyor

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO) meclis üyesi Süleyman Yıldırhan, Türk-Rus ticari ilişkilerinin artırılmasına önemli katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Yıldırhan, Rusya’nın...

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO) meclis üyesi Süleyman Yıldırhan, Türk-Rus ticari ilişkilerinin artırılmasına önemli katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Yıldırhan, Rusya’nın başkenti Moskova’ya otomotiv fuarı ve ayrıca yatırım olanaklarını incelemek amacıyla geldiklerini söyledi. Yıldırhan, “Rusya piyasasını incelemek için buradayız. Daha sonra Diyarbakır’da tüm üyelerimizle değerlendirme yapmayı planlıyoruz. Bugün Rusya ABD ve diğer batı ülkelerine gıda ürünleri ambargosu uygulamaya başladı. Rusya Türkiye dahil üretici ülkeler arayışına girdi. Diyarbakır önemli tarım bölgesi. Bölgemiz tarım sanayisi sayesinde ciddi gelir sağlamakta. Ambargo durumundan dolayı Rusya bugün bizim için bir cazibe merkezi oluşmakta. Ambargoyu biz Diyarbakır iş dünyası fırsata çevirmeyi düşünüyoruz. Tarım sanayisi bakımından Rusya’yı yeni pazar olarak görmekteyiz. Diyarbakır olarak Türk-Rus ekonomik ticari ilişkilerinin artırılmasında önemli katkı sağlamaya hazırız. Bölgemizin tarım ürünlerini Rusya’da tanıtmamız lazım.” dedi.

Rusya’da fuarlara sık sık katılması gerektiğine önemle işaret eden Yıldırhan, “Şimdi bize düşen Rusya’ya sık sık ziyaretler yaparak kendi üyelerimize bu bilgileri paylaşmak. Üyelerimize Rusya’yı anlatmak lazım. Rusya halen Türkiye’de doğru tanıtılmış ülke değil. Türkiye’de bir çok iş adamı Rusya’da yatırım yapmakta çekimser davranıyor. Bu önyargıları ortadan kaldırmamız lazım. İnanıyorum ki, Rusya’da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları bu konuda önemli işler yapıyor.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.