Dışişleri Sözcüsü Bilgiç: En Hafif Tabiriyle Haksızlıktır Ve Kabul Edilemez

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç: En Hafif Tabiriyle Haksızlıktır Ve Kabul Edilemez

Dışişleri Bakanlığı, Libya konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duygularından şüphe edilmesinin haksızlık olduğunu savundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın samimiyetinden ve kardeş Libya...

Dışişleri Bakanlığı, Libya konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duygularından şüphe edilmesinin haksızlık olduğunu savundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın samimiyetinden ve kardeş Libya halkına yönelik duygularından şüphe edilmesi ve sözlerinin çarpıtılıp sorgulanmaya yeltenilmesi en hafif tabiriyle haksızlıktır ve kabul edilemez.” dedi.

Sözcü Tanju Bilgiç’in, Libya Dışişleri Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir televizyon kanalına verdiği mülakatta, Libya’ya ilişkin ifadeleri hususundaki açıklamalara ilişkin bir soruya yazılı cevap verdi. Bilgiç, “Türkiye, 17 Şubat Devrimini destekleyenlerin başında gelen bir ülke olarak devrimin kazanımlarının korunması ve ülkede istikrarlı, barış ve refah içinde bir gelecek inşa edilmesi için kardeş Libya halkına her türlü desteği vermiş, bu süreçte, geçiş döneminde iktidara gelen hükümetler ve idarede rol alan kurumlar arasında ayrım gözetmemiştir. Libya’da akan kardeş kanının durması, barışçıl diyalog ortamının sağlanması ve her kesimin bilfiil yer aldığı bir sürece girilmesi hedefi doğrultusunda bugüne kadar yaptığımız açıklamalar ve ortaya koyduğumuz, daima halkın iradesini gözeten tutum kamuoyunca bilinmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

"EN HAFİF TABİRLE HAKSIZLIKTIR VE KABUL EDİLEMEZ"

Devrim sonrası Libya’yı ilk ziyaret edenlerin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın olduğunu ifade eden Tanju Bilgiç, “Libya halkına sonsuz desteği kuşku götürmeyen Sayın Cumhurbaşkanımızın samimiyetinden ve kardeş Libya halkına yönelik duygularından şüphe edilmesi ve sözlerinin çarpıtılıp sorgulanmaya yeltenilmesi en hafif tabiriyle haksızlıktır ve kabul edilemez.” dedi.

Bilgiç, Türkiye’nin, kardeş Libya halkının içinde bulunduğu sancılı süreci bir an evvel aşması için her türlü desteğini sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.