Dış politikada devletimize güveniyoruz

Dış politikada devletimize güveniyoruz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Konya İl Teşkilatı’nın Bera Otel’de düzenlediği Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katıldı

BBP Konya İl Başkanlığı’nca düzenlenen Genişletilmiş Divan Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Genel Başkan Mustafa Destici, “Ülkemizin birçok ilini geziyoruz. Gittiğimiz bütün yerlerde güzel teveccühler Konya da bizi her daim bağrına basan bir yer oldu. Bir kez daha Konyalı kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi. Yaşanan doğal afetler hakkında da konuşan Destici, “Ülkemizin bazı yerlerinde afetler oldu. Bu nedenle afet bölgelerine ziyaretlerde bulunduk. Bu zorlu süreçte milletimizin yanında olduk. Bugün afetlerle ilgili sorulması gereken soru şüphesiz şu: afetlerin meydana gelişi doğa nedenli olabilir fakat bir ihmal söz konusu mu? Yaşanan bunca zararın oluşmasında sorumsuzluklar var mı? Biz BBP olarak bunları araştıracağız. Önce yaralarımız sarılsın, milletimiz kendini toparlasın tüm bunları gündeme taşıyacağız. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yapılması gerekenleri kamuoyu ile paylaşacağız. Kimileri gibi devletimizi zor durumda bırakacak açıklamalar yapmayacağız. Bunu doğru bulmuyoruz. Bizim derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Önceliğimiz her zaman milletimiz ve devletimiz. HES patlaması gibi iddialar ortaya atanlar oldu. Biz bu iddiaların araştırılmadan ortaya atıldığını söyledik. Böyle zor durumlarda asılsız söylemlerle korku salmaya gerek yok” şeklinde konuştu. 

DIŞ POLİTİKADA DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ

Türkiye’nin dış politikasında her zaman devletin yanında olduklarını da belirten Mustafa Destici, “Dış politikada her zaman devletin ve devleti yönetenlerin yanında durduk. Yanlış gördüğümüz bir yerde de 'bu yanlıştır' diyebildik. Bugün Taliban Afganistan’ın tamamında kontrolü ele geçirmiş durumda. Bu olayın sonucu olarak pek çok Afganlının ülkeyi korku içinde terk ettiğini gördük. Ülkede 20 yıldır bulunan ABD ise bu durumun üzerine ülkeyi terk etti. Ama biz biliyoruz ki ABD ile Taliban işin perde arkasında kimi anlaşmalar yaptı. Afganistan Taliban’a bilerek bırakıldı. Olay değerlendirirken bu durum göz ardı edilmemeli. Tüm bunlarla birlikte Türkiye’nin Afganistan’a sırtını dönmesi gerektiğini savunanlar var. Biz bunu da doğru bulmuyoruz. Türkiye ile Afganistan’ın uzun yıllar boyu devam etmiş ilişkileri var. Bunlar göz ardı edilemez. Türkiye'nin Afganistan'la ilişkisini tamamen kesmesini söylemek, bence ya zırcahillikten kaynaklanıyordur ya da emperyalistlerin buradaki sözcülüğünü yapıyorsunuzdur" açıklamalarında bulundu. Ayrıca bugün birçok ülkenin Afganistan ile olan ilişkilerine devam ettiğini vurgulayan Destici, “Bugün ABD, Rusya, Çin, Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve Avrupa Birliği'nin Afganistan'la iletişim halindeElbette Türkiye Cumhuriyeti Devleti de Afganistan yönetimiyle görüşecek. Afganistan'ı kim yönetiyorsa, bizim onunla görüşmeye ihtiyacımız var. Kültürel olarak görüşmeye mecburiyetimiz var. Bizim orada milyonlarca soydaşımız, din kardeşimiz var" şeklinde konuştu. Türkiye’nin sıradan bir Avrupa ülkesi olmadığının da altını çizen Destici, şunları söyledi: “Biz Türk ve İslam coğrafyasının kalbi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'yiz ve bunun gereğini yapmakla mükellefiz. Devleti yönetenlere de en güçlü şekilde bunu tavsiye ediyoruz. Bugün herkes dış politikada devletinin ve ordusunun yanında durmalı.”

AŞI KARŞITLARINI ANLAMAKTA ZORLANIYORUM

Düzenlenen toplantıda salgınla mücadeleye değinen Genel Başkan Destici, “Toplumda bugün aşı karşıtları var. Bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. Elbette kişisel hak ve hürriyete saygılıyız ama toplumun sağlığı söz konusuysa o zaman elbette devleti yönetenler birtakım kurallar koyacak ve herkes de bu kurallara uyacak. Eğer 'aşı yaptırmam' diyorsan seninle ilgili birtakım tedbir alıcı kurallar var. Okula gidemeyeceksin, çalışamayacaksın, uçağa binemeyeceksin, sinemaya gidemeyeceksin. Bunları kabul ediyorsan aşı olmayabilirsin. Toplumun içine girmek istiyorsan aşını olacak ve açıklanan kurallara uyacaksın. Bazı siyasetçilerimiz buradan da popülizm yapmaya çalışıyor, aşı karşıtlarının güya haklarını savunduklarını ifade ediyorlar. Ben bunu şahsen toplum sağlığı ve gelecek nesillerimizin sağlıklı yetişmeleri açısından doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

GÖÇ KONUSU TİTİZLİKLE ELE ALINMALI

Son olarak göç meselesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Mustafa Destici, şunları kaydetti: “Türkiye Suriye sınırında yaptığını İran sınırında yapmamalı. Gerekirse sınırda oluşturulan bir tampon bölge ile ülkemize gelenler farklı şehirlere dağılmadan kontrol altında tutulmalı. Ülkemizdeki mülteciler de ayırt edilerek düzenleri olmayanların ve işi olmayanların geri gönderilmeleri için çalışmalar başlatılmalı ve kamplar oluşturulmalıdır. Bu konu titiz bir şekilde ele alınmalı”

 

EYYÜB KARAKUZU  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum