Din görevlileri asla göz ardı edilmemeli

Din görevlileri asla göz ardı edilmemeli

2020 yılı 1-7 Ekim “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Hüsamettin İgdi...

2020 yılı 1-7 Ekim “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Hüsamettin İgdi, ; Ülkemizin yarınlarının daha güçlü olması için, milletimize samimi ve doğru din bilgisiyle, cami ve Kur’an kurslarında huzurlu bir şekilde rehberlik yapan din görevlilerimiz görevlerinin başındadır Göz ardı edilmemelidir” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 1-7 Ekim tarihleri 1986 yılından 2002 yılına kadar “Camiler Haftası” olarak kutlandı. Haftanın adı, Türk Diyanet Vakıf-Sen’in yetkili sendika olarak 2002 yılında teklifi ile 2003 yılından itibaren “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak değiştirildi ve bu adla kutlanmaya başladı. Diyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Konya Şube Başkanı Hüsamettin İgdi”yaptığı yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi. “ Müslümanların, milletimizin ve devletimizin birlik ve beraberliği her şeyin üzerindedir. Diyanet İşleri Başkanlığı yüce dinimizin yegâne temsilcisidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülükler ülkemizde milletimizin birlik ve beraberliğinin olmazsa olmaz kurumlarının başında gelir. Camiye davet ezanla yapılır. Öyle de devam etmesi gerekir. Biz milletimizi camiye ezanı Muhammed'i ile dâvet etmeye devam edeceğiz. Özel gün ve haftaların amacı, o gün veya hafta ile ilgili hem dikkat çekmek, hem de problemlerin çözümüne yönelik çalışmalar yapılmasıdır. Ana unsurları cami ve din görevlisi olan Camiler ve Din Görevlileri Haftasında da yapılması gereken bu anlayış olmalıdır. Ancak, 17 yıldan beri Camiler ve Din Görevlileri Haftası adıyla kutlanan bu haftanın esas unsuru olan din görevlileriyle ilgili, bugüne kadar ciddi bir çalışma yapılmamıştır. Çoğu zaman da haftanın asli unsuru olan din görevlisinin adı bile unutulmuştur. Üzülerek görmekteyiz ki, bu yıl da “Cami ve İlim” temasıyla kutlanacak haftada, din görevlisi ve çalışan nerdeyse yok gibidir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Özellikle bu seneki tema mutlaka din görevlileri yani çalışanlar üzerine kurulmalıydı.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.