Dikkatli olun

Dikkatli olun

KSO Başkanı Büyükhelvacıgil, önümüzdeki birkaç yılın da kayıp geçeceğini belirterek, sanayiciyi hazırlıklı olmaya davet etti.

KRİZE KARŞI GÜÇBİRLİĞİ YAPMALIYIZ
Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Korkmaz gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Konya sanayisinin gelişmesi için her türlü proje ve fikre açık olduklarını belirten Büyükhelvacıgil, krize rağmen Konya sanayicisinin kendi ayakları üzerinde durmayı başarabildiğini belirterek, krizin etkilerini en aza indirmek için sanayicileri güçbirliği yapmaya devam etti.
KRİZ, 2013’E KADAR ETKİSİNİ HİSSETTİREBİLİR
2007 yılında Konya'da 155 bin sigortalı işçi çalıştırıldığını ve bu sayının 2008 yılında 151 bine gerilediğini kaydeden Tahir Büyükhelvacıgil, enerji ve doğalgaz tüketimine bakıldığında Konya sanayisinde kriz nedeniyle ciddi daralmalar olmadığını belirtti. 2009 ve 2010 yılında da krizin etkilerinin görüleceğini dile getiren Büyükhelvacıgil, bazı sektörlerde bu olumsuz etkinin 2013 yılına kadar devam edebileceğine dikkat çekti.

Büyükhelvacıgil: Sanayiyi geliştirmek için varız


Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Korkmaz gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu. Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’la bir süre sohbet eden Tahir Büyükhelvacıgil, Konya sanayisinin sorunları ve bu sorunların çözümü üzerine yaptıkları çalışmaları anlattı.
Konya sanayisinin gelişmesi için sanayicilerden gelecek her türlü yeni proje ve fikirlere açık olduklarını belirten Tahir Büyükhelvacıgil, “Eksiklerimizi görelim, çözüm üretelim ve sanayimiz gelişsin istiyoruz. Konya’nın gelişmesi için yaptığımız çalışmalar sadece sanayide sınırlı kalmıyor, diğer birimlerle de çalışarak Konya’nın kazanması için çalışıyoruz. Bilim Merkezi Projesi ve Ar-Ge çalışmaları bu çalışmalarımıza örnek gösterilebilir” dedi.
Konya Sanayisi’nin büyük gelişme kat ettiğine vurgu yapan KSO Başkanı Helvacıgil, Konya sanayicisinin krize rağmen kendi ayakları üzerinde durmayı başarabildiğine dikkat çekerek, “Şu an Konya’da odamıza üye olan bin 620 sanayicimiz var. Sanayinin gelişmesi için kümeleşme çalışması yapmak gerekiyor. Avrupa sanayisine bakıldığında sanayicilerin kendi içinde kümeleşme çalışması yaptığını görüyoruz. Konya’da da kümeleşme çalışmasını başlattık. Konya’nın başarılı sanayi kollarından biri olan otomotiv kümesini geliştirmek için 40 milyon liralık kaynak bulduk. Amacımız, Konya sanayisini bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşımaktır” ifadelerini kullandı.
DÜNYA SANAYİ ODALARI YARIŞMASINDA KSO PROJESİ
Başta un sanayi, ziraat aletleri ve otomotiv başta olmak üzere birçok sanayi kolunda Konya’nın Türkiye lideri olduğuna dikkat çeken Tahir Büyükhelvacıgil, “Dünya Sanayi Odaları Yarışması’na Türkiye’den sadece KSO katılarak finale kalmayı başardı. Bu da bizim sanayi alanındaki başarılarımızı ortaya koyuyor. Bu başarı KSO’nun değil, Konya sanayicisinin başarısıdır” diye konuştu.
KRİZ DÖNEMİNDE DAHA DİKKATLİ OLUNMALI
Firmaların özellikle kriz döneminde daha dikkatli olmaları ve bu krizi en az zararla atlatmanın yollarını aramaları gerektiğine dikkat çeken KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, 2009-2010 yıllarının Konya sanayicisi için kayıp olduğunu ve bu kaybın bazı sektörlerde 2013 yılı sonuna kadar sürebileceğini belirtti. Sanayide istihdamda Konya’da ciddi daralmaların yaşanmadığını kaydeden Büyükhelvacıgil, 2007 yılında 155 bin olan sigortalı çalışan sayısının 2008 yılında 151 bine gerilediğini bildirdi. Krizin etkilerini en aza indirmek için sanayicilere tavsiyelerde bulunan Büyükhelvacıgil, sanayicilerin birleşmesi ve birlikte büyümesi gerektiğini söyledi. Krizin etkilerinin bir an önce son bulması içini sanayicilere de büyük görev düştüğünü vurgulayan Tahir Büyükhelvacıgil, Ar-Ge çalışmalarının önemine değinerek, “Konya’da Ar-Ge çalışması yapmamış olan sanayicimiz kalmayacak” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.