Denizli'nin İhracatı Yüzde 18 Arttı

Denizli'nin İhracatı Yüzde 18 Arttı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, 2013 Ocak-Ağustos döneminde ihracatın yüzde 18 artarak 1 milyar 356 milyon dolara ulaştığını söyledi.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, 2013 Ocak-Ağustos döneminde ihracatın yüzde 18 artarak 1 milyar 356 milyon dolara ulaştığını söyledi. İlin ihracatını değerlendiren Kocasert, TİM verilerine göre Ocak-Ağustos döneminde yüzde 12 artışla 1 milyar 977 milyon dolara ulaştığını açıkladı.

Denizli özelinde, yılbaşında 2013 yılı sonu için koydukları hedeflere ulaşmanın mümkün olabileceğini ifade eden Kocasert, “Yıl sonu itibariyle Denizli ihracatının 3 milyar doları, DENİB ihracatının ise 2 milyar doları yakalamasını hedeflemiştik. Ağustos ayının son haftası, kurlardaki gelişmeler bakımından oldukça hareketli geçti. Dolar ve Euro tarihi zirveyi yakalarken sepet kur 2,40 düzeylerine ulaştı. Açıkçası ihracatçılar olarak biz aynı noktada duruyoruz. Talebimiz enflasyona ezdirilmeyen, istikrarlı bir kur düzeyi. Merkez Bankası Başkanı'nın, kurlardaki yukarı yönlü hareketin geçici olduğu yönündeki açıklamalarını gerçekçi bulmakla birlikte çalkantılı bir dönemden geçmekte olduğumuz açık. İhracatçıların karar aşamalarında, tedariklerinde ve fiyatlandırmalarda son derce dikkatli ve itidalli davranması gerekiyor.” dedi.

Her halükârda kurların, rakip konumundaki diğer ülkelerle rekabet düzeyini koruyacak şekilde seviyelenmesi gerektiğini vurgulayan Kocasert, “Son iki ayda Hindistan, Brezilya gibi ülkelerin para birimlerindeki değer kaybı, TL’nin çok ötesinde oldu. Bu ülkelerle rekabet edebilmek için kur politikalarının özenle belirlenmesi gerekiyor. Yakın coğrafyamızdaki gelişmeler, Ortadoğu pazarına olan ihracatımızı şüphesiz olumsuz etkiliyor. Özellikle en uzun sınır komşumuz olan Suriye’deki gelişmeler, lojistik anlamda Türkiye’nin işini zorlaştırmakta. Ümit ediyoruz ki her bakımdan küresel istikrarın ve barış ortamının yaşandığı günlere kısa sürede ulaşabiliriz.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.