Denizbank'tan Yılın İlk Yarısında Konsolide Bazda 506 Milyon Tl Kar

Denizbank'tan Yılın İlk Yarısında Konsolide Bazda 506 Milyon Tl Kar

DenizBank, yılın ilk yarısında konsolide bazda 506 milyon TL kar elde ettiğini açıkladı. Bankanın Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "Konsolide aktiflere göre Türkiye’nin 5. büyük özel bankası olarak; 739 şubemiz ve 14.879 çalışanımızla...

DenizBank, yılın ilk yarısında konsolide bazda 506 milyon TL kar elde ettiğini açıkladı. Bankanın Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "Konsolide aktiflere göre Türkiye’nin 5. büyük özel bankası olarak; 739 şubemiz ve 14.879 çalışanımızla 2014 yılının ilk yarısında da istikrarlı büyümemize devam ettik." dedi.

DenizBank'ın 2014 yılı 6 aylık finansal verileri açıklandı. Hakan Ateş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun geçen yılın aynı dönemine göre sektör büyümelerinin üzerinde bir performans sergilediğini kayretti. Ateş'in verdiği bilgiye göre banka konsolide bazda; aktiflerini yüzde 31 büyüterek 85,5 milyar TL’ye yükseltti. Sermaye benzeri krediler dahil özkaynaklarını yüzde 37 büyüterek 10 milyar TL’ye çıkardı. Ana fon kaynağı olan mevduatını yüzde 35 artırarak 52,8 milyar TL’ye ulaştırdı. Nakdi kredilerini yüzde 29 artış ile 60,3 milyar TL’ye çıkardı. Gayrinakdi kredilerini yüzde 23’ lük artış ile 19,2 milyar TL’ye yükseltti. Müşteri sayısını yıllık yüzde 27 (yaklaşık 1,6 milyonluk artışla) 6,2 milyondan 7,8 milyona çıkardı. Ateş, aktiflerinin konsolide bazda 86 milyar TL’ye dayandığını da belirterek, “DenizBank son yıllarda olduğu gibi yine sektörün üzerinde bir performans gösterdi. 2014’ün ilk yarısında, aktif ve mevduatımızı sektör ortalamalarının üzerinde artırmayı başardık.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.