Dedeman, geleneksel iftarları yaşatacak

Dedeman, geleneksel iftarları yaşatacak

Asırlardır farklı medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapmış bir kültür başkenti Konya; mutfak kültürüyle de çok zengin bir Anadolu kenti

Asırlardır farklı medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapmış bir kültür başkenti Konya; mutfak kültürüyle de çok zengin bir Anadolu kenti. Selçuklu ve Osmanlı Mutfağından derin izler taşıyan bu kültür, yıllardır değişmeyen misafirperver ikram gelenekleriyle anılıyor.

Bazen sokak ortasında binlerce kişinin ağırlandığı düğün yemekleri, onun öncesinde yenilen ziyadesiyle zengin tirit kebabı, bazen bir fabrika binası, bazen de bir evin bahçesinde düzenlenen iftar yemekleri benzerine pek az rastlanan örneklerdir. Büyükten küçüğe, zenginden fakire herkesin davetli olduğu ve hep birlikte ahenkle kaşık sallanan o mükellef sofralar asırlarca sürecek ve unutulmayacak bir gelenek.

Dedeman Konya’nın o eşsiz ve modern atmosferinde geleneksel lezzetleri sunuyor.  Dedeman Konya Hotel & Convention Center; Açık ve kapalı restoranlarında, 10 kişiden bin 500 kişiye kadar misafir ağırlanabilen salonlarda grup ve münferit iftar yemeklerine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca büyük gruplar için bir de bin 200 kişilik yemyeşil bir bahçesi bulunuyor.

Geçen sene Ramazan Ayı’nda yaklaşık 15 bin misafire ev sahipliği yapan Dedeman Konya bu yıl yine hazırlıklarını tamamladı. Geleneksel  lezzetlerin yanı sıra, her yıl damak tadımıza ve ramazan kültürüne uygun farklı alternetifler de sunan menülerin bu yıl yine çok zengin olduğu belirtildi. Türkiye’nin en önemli mutfak şeflerinden Ali Murat Dikmen, bu yıl Ramazan ayında farklı lezzetlerle de iftar yemeklerine hazırlandıklarını, misafirlere uzun bir yaz günü sonrası, sunulabilecek en uygun menüleri seçtiklerini belirtti.

Safran Restoran’da açık büfe imkanı ve 18. kattaki Roof Restoran’da farklı menü seçeneklerinin sunulduğu bir Ramazan konsepti oluşturduklarını belirten Şef Ali Murat Dikmen, yaz dolayısıyla bu yıl açık büfe sahura da şehrin ilgi göstereceğini belirtti. (MERHABA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.