Davutoğlu'ndan Gül'e Sert Tepki: Hepimizi Aramalıydı

Davutoğlu'ndan Gül'e Sert Tepki: Hepimizi Aramalıydı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ankara katliamının ardından Demirtaş'ı aramasını eleştirerek "Taziye evi bütün Türkiye'dir. Gül'ün hepimizi araması lazımdı." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'daki terör saldırısı sonrasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı aramasına tepki gösterdi.

A Haber kanalında Murat Akgün'ün sorularını cevaplayan Davutoğlu şunları söyledi:

ADVERTISEMENT

"Kendi takdiridir ama taziye evi Başbakanlıktır. Burada taziye evi kim taziye kime verilir.

Burada taziye evi bütün Türkiye’dir.

Sadece HDP’ye taziye dilemek bütün vatandaşlarımızı HDP ile özleştirmek olurdu. Hepimizi araması lazımdı, tüm Türkiye’nin taziyesi bu.

Demirtaş bu taziyeyi kendine mal edemez. Demirtaş’la bir görüşmem olmadı gerek de görmedim.

Acı hepimizin acısı…

Ben Diyarbakır saldırısında Demirtaş’ı aradım çünkü HDP’ye saldırısı yapılmıştı ama tenezzül edip telefonumuza çıkmadı Demirtaş…

Şimdi benim tekrar aramamı gerektirecek bir durumum yok, zaten taziyeyi beklemeden bizi, beni, cumhurbaşkanımızı katillikle suçlamış neyin taziyesini yapacağız.

Artık standartlarımızın olması lazım. Demirtaş’a bir taziyeyi şahsi olarak gerek görmedim. Bütün Türkiye’ye taziye diledik."

ABDULLAH GÜL 'BAŞSAĞLIĞINI BİLE GARİPSİYORLAR' DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Selahattin Demirtaş'a dilediği başsağlığına yönelik eleştirilere tepki gösteren Abdullah Gül şunları söylemişti: "Bugün öyle ki ölülerimize başsağlığı dilediğimizde bunu bile garipsiyen bir ortam ortaya çıkıyor. Bu ortam içerisinde nasıl beraber yaşayacaksınız, nasıl uzun süre herkes birbiriyle beraber olacak. Veyahut böyle bir ortamda, ölülerin olduğu bir ortamda bile birbirlerine başsağlığı dileyemezseniz, dilediğinizde; 'Ya ne oluyor?' diye sorular ortaya çıkarsa o zaman sorunun ne kadar derin olduğunu bir kez daha kavramanız gerekir. Onun için bu şekilde farklı farklı düşünceleri olabilir, hayat tarzları olabilir, insanların bir araya gelmesi, samimi olarak bir araya gelmesi çok değerli."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.