Davutoğlu Yunanistan'la anlaşacak

Davutoğlu Yunanistan'la anlaşacak

Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği çerçevesinde Yunanistan ile bir dizi anlaşma kapıda. 20'yi aşkın belge imzaya hazır hale geldi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos'un, bugün yaptıkları görüşmede, İstanbul'da yarın düzenlenecek Türk-Yunan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının gündeminin ve iki ülke arasında imzalanacak anlaşmaların ele alındığı öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu ve Avramopulos, Türk-Yunan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 2. Toplantısı öncesinde, İstanbul Conrad Otel'de iki ülke dışişleri bakanlıklarından heyetlerin de katıldığı bir görüşme gerçekleştirdi.

20'Yİ AŞKIN BELGE İMZALANACAK 

Görüşmede iki bakanın, yarınki toplantının gündeminin üzerinden geçtikleri ve imzalanması öngörülen anlaşmalara ilişkin son durumu ele aldıkları belirtildi. Görüşme sonucunda, iki ülke arasında 20'yi aşkın belgenin imzalanmaya hazır hale geldiğinin belirlendiği ifade edildi. 

Bakanların ayrıca ikili ilişkilerin hızla gelişmesinden duydukları karşılıklı memnuniyeti dile getirdikleri, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 2. Toplantısı'nın bu yönde ilave bir ivme ve dinamizm kazandıracağını vurguladıkları belirtildi.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLERDE DE YAKIN TEMAS İÇİNDE OLUNACAK

Öte yandan, konsey sürecinin eşgüdümünden sorumlu kabine üyeleri sıfatıyla bu çerçevede imzalanan ve daha önce imzalanmış bulunan anlaşmaların uygulamasını yakından takip edeceklerini dile getiren iki bakanın, bu amaçla önümüzdeki dönemde de yakın temas içinde olma konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.